Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Miért olyan probléma az, hogy...

Miért olyan probléma az, hogy legalább az általános iskolák ki szeretné nyitni a kormány? A tanárok, a PDSZ, megint miért van felháborodva, a tanároknak miért nem jó semmi?

Figyelt kérdés

Itt írok, ugyanis nincs kedvem többet kommentháborúzni Facebook-on. 2 gyermekes anyuka vagyok, megjegyzem egészségügyben dolgozó asszisztens. Nem panaszkodom, nem is akarok, hogy mennyit dolgozok egy héten, viszont a nagyobbik gyermekem tanárainak magatartásán, hozzáállásán egyszerűen fel vagyok háborodva. Tudja gondolom mindenki, hogy a járvány ellenére az általános iskolák sokáig működtek. Anyuka vagyok lehet, vannak kötelességeim, viszont azt nem érzem kötelességemnek, hogy az ötödikes gyerekemnek én magyarázzam a matematikát, az írásban jelölt teljes hasonulást, meg a történelmet. Felőlem maga az angol királynő is mondhatja, hogy itt jól működik a távoktatás, nem, a gyerekek 90%-ban küldött anyagokból dolgoznak, ugyanis az általában megtartott órák is sokszor elmaradnak. Tavaly ugyanez volt, tán még rosszabb. Szoktam foglalkozni a gyerekemmel, hétvégente együtt tanulunk, kikérdezem az anyagot, de nem bírom egyszerűen azt, hogy napi rendszerességgel csináljam mindezt, csak amiatt mert a tanárok nem hajlandók online órát tartani. Nem középiskolás, hanem ötödikes a fiam, iyenkor nyilván szükségük van még a tanár magyarázására. Én éppen emiatt örülnék, ha végre kinyitnának az általános iskolák, a családunkon már korábban átment a covid, sokan az oltást is megkapták, s a tanárok is meg fogják kapni. Isten bocsátson meg, de nem tudom félteni a tanárokat, így hogy az oltást is meg fogják kapni. Az egyik legjobb barátnőm vezetése alá tartoztak a megyénkben azok az orvostanhallgatók, akik a tanárok novemberi-decemberi tesztelését végezték, ami ingyenes volt. Elmondása szerint a legtöbb oktatási intézményből a tanárok több, mint 70%-a el se ment a tesztelésre, sok iskolából még az igazgatóhelyettes sem volt hajlandó megjelenni. Könyörgöm, a PDSZ, miért lázongott egyfolytában? Hidegen hagyná a kormányt mi lesz a tanárokkal? Egy átlagpolgárnak ezért több ezret ki kell fizetnie. Az oltásban is előre vették most őket.

Nem vagyok tanár ellenes, se gyűlölködő,de míg a gyermekem iskolába járt egyfolytában, szülőiken is azt hallgattuk, hogy ők az állam szemében semmit nem érnek, nem fognak bértámogatást kapni, nem fogják őket tesztelni, meg majd ha lesz vakcina, akkor is ők majd a sor végén lesznek. Mindent megkaptak, cserébe emelje már meg a popóját és legalább 2-3 órát legyen már hajlandó megtartani a heti 5-ből, ha már ugyanazt a fizetést megkapja. Én ezt egyszerűen felháborítónak tartom, s a legfontosabb tantárgyakat én magyarázom a gyerekemnek, legalább a tanár leírja, hogy a matekkönyv hanyadik oldalán található a feladat, tananyag.😅😅

Meg lehet engem cáfolni, el lehet ítélni, de továbbra is támogatom az általános iskolák kinyitását, mert nemcsak én vagyok ezen a véleményen, hanem a legtöbb szülő az osztályban. Tisztelettel bocsánatot kérek minden pedagógustól, aki becsülettel végzi a munkáját, biztos ilyenből is van, viszont nekünk sajnos másak a tapasztalataink.

2021. ápr. 2. 14:11
 121/155 anonim ***** válasza:
68%

#118-as, szerintem engedd el :)

A "menjen dolgozni a Tescoba árufeltöltőnek" résznél én is elengedtem.

Esetleg még jön majd szokásos érvként, hogy mit rínak a tanárok, hiszen ott a 2 hónapos (sőt, legyen mindjárt három!!) nyári szünet, meg őszi-téli-tavaszi-érettségi szünetek, tanítás nélküli munkanapok, amikor tudvalevőleg sosem csinálnak semmit. Az utazási kedvezmény (évi 12 db), kedvezményes múzeumi belépők meg pláne!! MIND ezért csináljuk:D

A fenti érvelési technikát (Tesco árufeltöltő) megfordítva, ha valaki könnyű munkára vágyik, szinte ingyen fizuert, jöjjön tanárnak! Igaz, érettségi után még 5 évet kell tanulni, nyelvet beszélni, de ez igazán semmiség.

Ugyan már, komolytalan.

Azért egyvalamire jó volt nekem mint tanárnak az online oktatás: régen utáltam dolgozatot javítani, sokszor napokig tologattam. Most visszasírom, és szerintem életem végéig nevetve javítok majd alkalmanként 15 db papíralapú dolgozatot, ami nagyjából feleannyi időt vesz igénybe, mint online.

2021. ápr. 3. 10:56
 122/155 anonim ***** válasza:
83%
(ja, #99-es voltam. #121)
2021. ápr. 3. 10:57
 123/155 anonim ***** válasza:
34%

"A fenti érvelési technikát (Tesco árufeltöltő) megfordítva, ha valaki könnyű munkára vágyik, szinte ingyen fizuert, jöjjön tanárnak! Igaz, érettségi után még 5 évet kell tanulni, nyelvet beszélni, de ez igazán semmiség."

Ismerős felvételi alkalmassági vizsga nélkül került be a tanító képzőre mert a vírus miatt elmaradt. Nyelvet is csak addig kell beszélni amíg a diplomát átveszi mert ahhoz kell. Kivéve a nyelvtanárok. A tanító képző 4 éves és nem 5. Röhögve meg lehet csinálni, az ismerősöm is már 2.évfolyamos és alig tanul valamit. Elvégzi hogy legyen 1 diplomája ami könnyen megszerezhető. Aztán majd jó lesz neki valamire.

Ilyen színvonal mellett nem kell csodálkozni az oktatáson sem.

2021. ápr. 3. 11:04
 124/155 anonim ***** válasza:
29%

Tudod, mit kell tenni, ha szar a suli, ahová jársz? Felvételizni egy másikba. Ha picit utánanézel, rájössz, hogy évközben is lehet. Nem kell hozzá sok dolog, csak kis szorgalom és néhány IQ pont, szóval aki akarja, meg tudja csinálni. Nem véletlenül jár mindenki abba az iskolába, ahová.

2021. ápr. 3. 12:22
 125/155 anonim ***** válasza:
30%
Gyerekekkel nem vitatkozom, kedves #124-es.
2021. ápr. 3. 13:09
 126/155 anonim ***** válasza:
100%

Kedves #123-as, és ez vajon miért van? Miért nem vonzó a diákság jól teljesítő részének a tanári pálya? Miért mennek el adott esetben inkább táblázatot szerkeszteni multihoz? Vagy mondjuk Bécsbe gyári munkásnak? Csak nincs valami összefüggés a fizetéssel? Az olyan, gyermekkoruktól folyamatosan hallgatott elmés bölcsességekkel, mi szerint a tanár azért tanít, mert minden másra alkalmatlan, sőt, "aki nem ért hozzá, tanítja - hehehe"? "Menne el egyszer Tescóba kasszásnak, rögtön megtanulná, milyen az igazi munka"? Mitől érezze úgy egy jó tanuló 17-18 éves, hogy ez egy tök menő pálya, érdemes lenne megpróbálni? Amíg lasszóval kell fogni a jelentkezőket, addig sajnos a belépési és a kilépési köszöb (értsd: követelmény) sem lehet túl magas. Ahol többszörös a túljelentkezés, ott nyilván szórják a diákokat is, nem kell félni attól, hogy különben nem lesz elég mérnök vagy jogász.

(Amúgy a tanítóképzés az egy dolog, ők 1-4. osztályosokat tanítanak. Tanárok, az majdhogynem egy másik szakma, 5-12. osztályig, illetve felsőoktatásban tanítanak.)

Nem állítottam soha, hogy egy tanárképzés egyenlő nehézségű mondjuk egy orvosi vagy jogi egyetemmel, ez nem igaz, pláne nem a későbbi felelősségvállalás szempontjából. Éppen ezért ugyanolyan fizetést sem követelek magamnak. Ugyanez érvényes más pályákra és a velük járó bérezésre, amelyeket a piaci igény jelöl ki: programozók, fejlesztők stb. De azért az, hogy a jelenlegi fizetésem a 2014-es minimálbérhez van kötve, az eléggé megalázó. Ha a fizum csak _elérné_ a diplomás átlagbért, én teljes mértékben boldog lennék.

Felmerül a kérdés, akkor mégis miért csinálom? Miért nem megyek máshova? Nagyon egyszerű: mert szeretem. Utasítottam már vissza 2x ilyen magas fizetést multinál (elmentem felmérni a lehetőségeimet, 3 pozíciót ajánlottak kapásból, ebből 2 meg se volt hirdetve...) mert végül mégsem tudtam elképzelni, hogy ülök egy irodában egész nap egy laptoppal. Ez van. És a vicc? Lassan fél éve ülök egy szobában egész nap egy laptoppal : ) Ilyen az élet.

2021. ápr. 3. 13:17
 127/155 anonim ***** válasza:
2021. ápr. 3. 14:18
 128/155 anonim ***** válasza:

@125

Most meg keversz a tanár válaszolóval. De egyébként igen érett hozzáállásra vall az, hogy gyerekkel (aki amúgy jogilag felnőtt) nem vitatkozunk.

2021. ápr. 3. 14:58
 129/155 anonim ***** válasza:
Én írtam a 124-et. És valóban kiskorú vagyok, de ez miért is akadályozza a vitát? Ha egy helyzet nem tetszik, akkor vagy elfogadod, vagy változtatsz rajta, vagy szenvedsz tovább benne. A másodikat pártolom, ha te nem, arra miért az a reakció, hogy az éveid száma miatt lenézel másokat? Kívánom neked, hogy soha ne vessz össze az anyósoddal, mert eléggé felborítaná a lelki békéd. Hiszen kb annyival lehet idősebb nálad, mint te nálam. Nyilván bölcs, nem?
2021. ápr. 3. 15:04
 130/155 anonim ***** válasza:
Nyugi, a világ legjobb anyósa az enyém. Mondom ezt 10 év tapasztalattal. Ha akarnék se tudnêk összeveszni vele, sőt senki más. Köszi azért! ;) Nagyon eltértetek a tárgytól amúgy. A lényeg hogy a kérdezőhöz hasonló szülők online oktatással kapcsolatos problémái senkit sem érdekelnek, ugye? Majd megoldják ugyanúgy mint az eltelt 1 évben.
2021. ápr. 3. 15:13

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!