Mi történik, ha egyetemen több kreditem lesz végül mint amennyi feltétel? Ha több szabvált teljesítek mint amennyinek meg kéne lennie, akkor mi történik? Beszámítják, és húzza felfelé az átlagot pl?
Figyelt kérdés
ma 20:30
1/2 anonim válasza:
Természetesen az átlagba az adott félévben felvett összes tárgy jegye beleszámít, függetlenül attól, hogy kötelező vagy szabadon választható tárgyról van-e szó. Úgyhogy ha az átlag feljavítása a cél, akkor ez járható út. Ugyanakkor vannak olyan egyetemek Magyarországon, ahol külön engedélyhez kötik a félévente felvett kreditösszeg valamilyen rögzített maximumánál több felvételét. Ez az adott egyetem tanulmányi- és vizsgaszabályzatából kideríthető.
2/2 A kérdező kommentje:
#1 köszönöm a válaszod, de inkább arra lennék kiváncsi, hogy pl a diplománál beleszámítják-e (tehát az átlagba). Nálunk meg van adva hogy 20 kreditnek meg kell lennie szabválokból. Ha én mondjuk 35-öt csinálok, akkor elfogadják, vagy nem, mivel túlléptem azt aminek kötelezően meg kell lennie?
Elvileg félévente nálunk nem korlátozzák ezt, van aki 6-ot felvett ebben a félévben.
ma 21:23
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!