Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Miért olyan probléma az, hogy...

Miért olyan probléma az, hogy legalább az általános iskolák ki szeretné nyitni a kormány? A tanárok, a PDSZ, megint miért van felháborodva, a tanároknak miért nem jó semmi?

Figyelt kérdés

Itt írok, ugyanis nincs kedvem többet kommentháborúzni Facebook-on. 2 gyermekes anyuka vagyok, megjegyzem egészségügyben dolgozó asszisztens. Nem panaszkodom, nem is akarok, hogy mennyit dolgozok egy héten, viszont a nagyobbik gyermekem tanárainak magatartásán, hozzáállásán egyszerűen fel vagyok háborodva. Tudja gondolom mindenki, hogy a járvány ellenére az általános iskolák sokáig működtek. Anyuka vagyok lehet, vannak kötelességeim, viszont azt nem érzem kötelességemnek, hogy az ötödikes gyerekemnek én magyarázzam a matematikát, az írásban jelölt teljes hasonulást, meg a történelmet. Felőlem maga az angol királynő is mondhatja, hogy itt jól működik a távoktatás, nem, a gyerekek 90%-ban küldött anyagokból dolgoznak, ugyanis az általában megtartott órák is sokszor elmaradnak. Tavaly ugyanez volt, tán még rosszabb. Szoktam foglalkozni a gyerekemmel, hétvégente együtt tanulunk, kikérdezem az anyagot, de nem bírom egyszerűen azt, hogy napi rendszerességgel csináljam mindezt, csak amiatt mert a tanárok nem hajlandók online órát tartani. Nem középiskolás, hanem ötödikes a fiam, iyenkor nyilván szükségük van még a tanár magyarázására. Én éppen emiatt örülnék, ha végre kinyitnának az általános iskolák, a családunkon már korábban átment a covid, sokan az oltást is megkapták, s a tanárok is meg fogják kapni. Isten bocsátson meg, de nem tudom félteni a tanárokat, így hogy az oltást is meg fogják kapni. Az egyik legjobb barátnőm vezetése alá tartoztak a megyénkben azok az orvostanhallgatók, akik a tanárok novemberi-decemberi tesztelését végezték, ami ingyenes volt. Elmondása szerint a legtöbb oktatási intézményből a tanárok több, mint 70%-a el se ment a tesztelésre, sok iskolából még az igazgatóhelyettes sem volt hajlandó megjelenni. Könyörgöm, a PDSZ, miért lázongott egyfolytában? Hidegen hagyná a kormányt mi lesz a tanárokkal? Egy átlagpolgárnak ezért több ezret ki kell fizetnie. Az oltásban is előre vették most őket.

Nem vagyok tanár ellenes, se gyűlölködő,de míg a gyermekem iskolába járt egyfolytában, szülőiken is azt hallgattuk, hogy ők az állam szemében semmit nem érnek, nem fognak bértámogatást kapni, nem fogják őket tesztelni, meg majd ha lesz vakcina, akkor is ők majd a sor végén lesznek. Mindent megkaptak, cserébe emelje már meg a popóját és legalább 2-3 órát legyen már hajlandó megtartani a heti 5-ből, ha már ugyanazt a fizetést megkapja. Én ezt egyszerűen felháborítónak tartom, s a legfontosabb tantárgyakat én magyarázom a gyerekemnek, legalább a tanár leírja, hogy a matekkönyv hanyadik oldalán található a feladat, tananyag.😅😅

Meg lehet engem cáfolni, el lehet ítélni, de továbbra is támogatom az általános iskolák kinyitását, mert nemcsak én vagyok ezen a véleményen, hanem a legtöbb szülő az osztályban. Tisztelettel bocsánatot kérek minden pedagógustól, aki becsülettel végzi a munkáját, biztos ilyenből is van, viszont nekünk sajnos másak a tapasztalataink.

2021. ápr. 2. 14:11
 111/155 anonim ***** válasza:
29%
Ha lesz időm majd megsajnállak titeket, hogy jajj mennyit is dolgoztok. Más szakma is van a világon, ennyi erővel mások is siránkozhatnának itt. Ha sok a munkátok és megterhelő váltsatok: mehettek a Tescóba kasszásnak. Majd akkor kommenteljetek legközelebb ide ha olyan online oktatást kap a gyereketek mint amilyenről a kérdező is írt.
2021. ápr. 3. 09:52
 112/155 anonim ***** válasza:
66%

Mások is siránkozhatnak itt nyugodtan.

Engem nem kell sajnálni, én nem vagyok tanár, csak egy diák.

Nyugi, vannak, akik elmentek kasszásnak, csak ha mindenki ezt teszi, akkor majd nézhetsz. Gyerekem az értelemszerűen nincs,

én csak magamról, meg a magyarok bizonyítottan többségéről tudok nyilatkozni, akiknek a tanárai mindent megtesznek és rengeteg munkát, időt beleölve dolgoznak online oktatásban IS.

2021. ápr. 3. 09:56
 113/155 anonim ***** válasza:
33%

"Persze lehet nagyon szolidárisnak lenni, mondván, hogy együttérzünk

a borsodi kisebbségekkel, és a Fazekas helyett inkább oda jár a gyerek, csak kérdés, hogy megéri-e.. :D"

A nehéz tanári felfogásod végett leírom. Nem jár oda magyar gyerek egyetlen egy sem csak a kisebbség. Arról volt szó, hogy egy ilyen iskolában szerinted mit tanít a tanár most így online oktatás alatt? Kb.semmit. Lefénymásolja az anyagot majd elküldi a családnak. Ejj de megterhelő. Hamarosan vêge a jó világotoknak és mehettek vissza dolgozni.

2021. ápr. 3. 10:00
 114/155 anonim ***** válasza:
35%

Drága, hülye barom embertársam.

Hányszor kell még leírnom, hogy nem tanár vagyok, hanem diák, hogy felfogd, hmm? Gyanítom még párszor, mert nem te vagy a legélesebb kés a fiókban láthatólag.

Igen, a magyar iskolák többsége olyan, hogy az odajáró emberek mind a kisebbség tagjai, és nincs lehetőségük, eszközük a digitális oktatáshoz, így a tanár nem is tudja tanítani őket, ebből kifolyólag pedig ez egy teljesen releváns információ volt, ami lefedi a magyar tanárok többségét!

Oh, wait... Nem.

Basszus, szétröhögöm magam rajtad:DD Komolyan mondom, nem hiszem el, hogy hogy lehet valaki ilyen szinten ostoba, szellemileg sötét:DDD

Már várom, hogy mehessek vissza tanulni rendesen az iskolába, mert mind nekem, mind a tanároknak kevesebb dolguk lesz, akiknek a többsége, és az engem tanítók közül MINDENKI, mindent beleadva dolgozik egy csomót azért, hogy minket tanítani tudjon.

2021. ápr. 3. 10:12
 115/155 anonim ***** válasza:
15%

"Hányszor kell még leírnom, hogy nem tanár vagyok, hanem diák, hogy felfogd, hmm"

Örülj akkor neki hogy ennyi ésszel ami neked van idáig eljutottál. Remélem érettségi előtt állsz és kiadták hogy miből tanulj 0 magyarázat nélkül.

2021. ápr. 3. 10:15
 116/155 anonim ***** válasza:
16%

111-es, így igaz. Jogos.

Majd akkor kommenteljetek legközelebb ide ha olyan online oktatást kap a gyereketek mint amilyenről a kérdező is írt.

Látom, hogy sok kisiskolás a tanárok védelmére kelt. Ez szép dolog de így nincs rálátásuk a kérdező által leírt helyzetre így a válaszuk sem releváns.

2021. ápr. 3. 10:22
 117/155 anonim ***** válasza:
100%

Köszönöm a jókívánságokat, nem, "sajnos", mint írtam is,

minden egyes tanárom sok munkával ott segít nekünk, ahol tud,

rengeteget dolgozik azon, hogy videós órákon és azokon kívül is megfelelő anyagból tudjunk tanulni és megérteni a dolgokat, így az érettségire való közvetlen és nagy tempójú felkészülésem remekül haladna, de nem halad, mert csak 11-es vagyok. .:)

Bocsánat, a tesitanárom nem dolgozik annyit.

2021. ápr. 3. 10:26
 118/155 anonim ***** válasza:
71%

@116

Nem, a ti válaszaitok nem relevánsak, amelyekben egyéni tapasztalataitok alapján próbáltok extrapolálni.

A tapasztalatokat felmérő statisztikák relevánsak, amiket linkeltem.

És azok alapján bizony a tanárok átlagosan kénytelenek többet dolgozni a digitális oktatásban, mint előtte.

Szégyellhetnétek magatokat, hogy elvileg felnőtt emberként

ilyen szinten ostoba megnyilvánulásaitokkal járatjátok le magatokat.

2021. ápr. 3. 10:29
 119/155 anonim ***** válasza:
100%
2021. ápr. 3. 10:48
 120/155 anonim ***** válasza:
100%

@119

Wow, ez egy remek cikk volt, köszi.

Abszolút egyetértek a leírtakkal, pláne, hogy nem is kifejezetten a pedagógusokra fókuszál, hanem egy különböző csoportokkal kapcsolatban időközönként fellelhető jelenségre a kormány részéről.

2021. ápr. 3. 10:52

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!