Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Egyetemen meddig érvényes a...

Egyetemen meddig érvényes a diákigazolvány?

Figyelt kérdés

Nem a matricára gondolok.

Magán a diákon van egy érvényességi idő, ami az én esetemben 2026. Hónap és nap nem szerepel rajta.

2026 december 31-ig érvényes? 2027 január-február környékén fogok végezni. Arra az 1-2 hónapra kell új diák vagy nem?

tegnap 11:01
 1/2 anonim ***** válasza:
Csak akkor érvényes a diákigazolványod, ha van rajta matrica, tehát igazolod, hogy aktív hallgató vagy, és kedvezményekre is csak ebben az esetben vagy jogosult. Az első félévben március 31-ig érvényes a diákigazolvány, a mostani (második) félévben pedig 2025. október 31-ig. Igazából mindenkinek azonosan nyolc évre adják meg a diákigazolvány érvényességi idejét, ha ezt túl léped, meg tudod hosszabbíttatni.
tegnap 17:10
 2/2 A kérdező kommentje:

Igen, ezt a matrica dolgot tudom. Engem ez a 8 év érint most. 2 szakot végeztem el az egyetemen és volt egy kis kihagyás is. Nyilván nem annyira fontos dolog, mert max csinálok új diákot. Csak érdekel, hogy a 8 év napra pontosan mikor fog lejárni.

2026 december 31?

Még arra is gondoltam, hogy a kiállítástól számítva napra pontosan 8 év. Ebben az esetben 2026 szeptemberében fog lejárni.

tegnap 20:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!