Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Előzetes biológia+kémia...

Előzetes biológia+kémia tanulás nélkül mennyire lenne kemény egy biomérnöki szak?

Figyelt kérdés

Egy kedves válaszoló hívta fel a figyelmem az egészségügyi mérnök MSc létezésére. Ez a szak nagyon szimpatikus lett nekem, viszont nem tudom, hogy milyen irányból közelítsem meg.

Először valamilyen informatikai BSc-re gondoltam, de ez az irány nem érdekel annyira mint amennyire szeretném. Legalább is nem olyan terjedelemben, mint ahogy az egyetemen tanítják. Ezért ugrott be, hogy ha már egészségügy, akkor próbáljam meg a biomérnökit.

Valakinek, aki sokáig elsősorban csak a matek iránt érdeklődött, mennyire lenne nagy kihívás egy ilyen szakra menni? Alapvetően szerintem érdekes lenne, szóval nem csak az MSc miatt mennék, de nem tudom, hogy "újoncként" bekerülni oda mennyire rombolja a lelkesedést.

2021. márc. 30. 20:27
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Nekem eléggé gyenge volt a Kémia+fizika oktatás a gimiben, de meg tudtam csinálni a tárgyakat. Az anyag 90%-ának köze sincs a gimnáziumban tanultakhoz. Szervetlen kémia volt az, amit csak másodjára sikerült megcsinálnom, de kellő gyakorlással az is meglett volna elsőre.

A fizika tanszék meg az "én" egyetememen nagyon rendes volt, mindent megtett hogy a hallgatók könnyebben elsajátítsák a tananyagot.

Én a helyedben mindenképp megpróbálnám, de sok munkát kell majd belefektetni, főleg az első évben, ameddig nem áll rá az agyad.

2021. ápr. 1. 08:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!