Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Biomérnökire szeretnék menni,...

Biomérnökire szeretnék menni, vajon jó választás számomra? Miben kell, hogy jó legyek, hogy az egyetem s majd az életben is boldogulni tudjak?

Figyelt kérdés

Már egy ideje nézegetem ezt a szakot, alapvetően elég sok információt elolvastam róla, főként, hogy mit is csinál. Azonban még mindig nagyon sok kérdésem van, mivel nincs senki az ismeretségi körömben aki ide járna, nagyon szívesen beszélgetnék bárkivel aki tudna mesélni.

Egy elég erős gimnáziumba járok, emelt kémiára és emelt bioszra, jól teljesítek, ha épp nem kitűnő akkor jeles vagyok. Könnyen megy a matek, a kémia, és a bioszt is nagyon szeretem, szívesen tanulom. Viszont tartok tőle, hogy ez oda nem lesz elég, mi az amire szükségem lehet? A válaszokat előre is köszönöm:)

2015. jún. 22. 11:57
 1/6 anonim ***** válasza:
én idén jeletkeztem első helyen.szintén biosz-kémia fakttal. a fizikát és a matekot tudom még, hogy szigorúan veszik, szóval nem árt ha abból is jó vagy.:))
2015. jún. 22. 15:42
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Igaz nem BME-s, de biomérnökként mondhatom,hogy nem számít,hogy milyen vagy középiskolában :) Én gyengébb suliból mentem egyetemre, alapjaim szinte nem is voltak és most mondhatom,hogy az évfolyam legjobbjai között vagyok. :) Az külön jó,ha van alapod kémiából és bioszból, de a lényeg az hogy ott helyt tudj állni. :) A helyedben megnézném milyen tantárgyaim lesznek, és általában fent van a részletes tantárgyi követelmény is :) Így utólag én biztos nézegettem volna, főleg hogy az első félév ne legyen mély víz :D
2015. júl. 11. 22:28
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Az utolsó nagyon megnyugtató volt, mert valamilyen alapom az van meg érdekelnek a természettudományok...de akkor ezek szerint tényleg az egyetemen is sokat számít a szorgalom, és az ha tényleg akarja az ember? Mert talán ez az ami nekem igazán megy:)
2015. júl. 27. 19:56
 4/6 anonim ***** válasza:

Igen, nagyon sokat számít! :)

Szerintem többet, mint az,hogy vannak-e alapjai az embernek mikor odamegy. Ugyanis az egyetem pont erről szól (vagyis eddig úgy vettem észre),hogy van egy alapod amire ugyan építgetsz, de leggyakrabban olyan tárgyaid lesznek amiből lehetetlen lett volna alapot szerezned gimiben, így minden azon múlik,hogy mit tudsz felépíteni nagyon rövid idő alatt a semmiből. Sok olyan embert láttam, aki beiratkozáskor nagy mellénnyel mondta,hogy hát ő ilyen-olyan biológia-kémia emelt kombinációval jött... túl nagy volt az önbizalom, így a másodévet már úgy kezdi,hogy csúszik egy évet (hozzáteszem bioszos tárgy miatt).. szóval ha kitartó vagy semmi gondod nem lesz az egyetemen :) a lényeg,hogy már az első félévben próbáld meg felvenni a lendületet és semelyik tárgyhoz ne úgy állj hozzá,hogy hát mi ez neked, "úgyis meglesz" , mert ebből semmi jó nem alakulhat ki :) és sok sikert akárhová is vettek fel! :)

2015. júl. 27. 21:56
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm! De még van egy évem, csak szeretnék minél inkább tájékozódni a témában. Egyenlőre az érettségire készülök, persze még az is messze van:) Igazság szerint kitarok a BME-s célnál, de azt hallottam meg akarják szüntetni ott a szakot. Remélem nemigaz a híresztelés:)

Megegyszer nagyon köszönöm a választ, egyre pozitívabb képem van az jövőről:)

2015. júl. 28. 23:01
 6/6 anonim ***** válasza:
engem idén ide vettek fel.nem BME, bár oda is elég lett volna a pontom. remélem nem bánom meg. nem hiszem amúgy, hogy BME-n megszüntetnék. akkor már inkább a környezetmérnökit, egyedül arról hallottam rosszakat. de a vegyészmérnök és biomérnök elvileg nagyon jó ott, van is rá kereslet
2015. júl. 30. 09:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!