Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Biomérnök, Szeged? Mi a...

Biomérnök, Szeged? Mi a véleményetek erről szakról?

Figyelt kérdés

Most érettségizek,másodikként jelöltem meg Szegeden a biomérnökit,azon filózok hogy felcseréljem e a sorrendet,lehet hogy ez jobban érdekelne:/

Biologiát meg matekot viszem tovább

Kémiát meg fizikát már 2 éve nem tanulom,bele tudnék ebbe vágni ha nyáron átveszem őket??

Milyen az egyetem,koleszba mennyi az esélye hogy felvesznek??Egyetem után hol lehet ezzel elhelyezkedni??

Mindenki válaszát várom aki ezt tanulja,nem baj ha nem Szegedre jár

2013. máj. 13. 21:54
 1/4 anonim válasza:
100%

Szia, én szegeden végeztem a biológiát. A biomérnök és a biosz sokban átfed, de azért mégis teljesen más. Vedd számításba, hogy vannak mérnöki tárgyak: analízis, marketing, folyamatirányítás, stb. és a biológiának csak a molekuláris részét tanulod (molekuláris biológia, mikrobiológia, biotechnológia, biokémia, stb )Szerintem elég nehéz szak, de a biológia és a kémia is az! Előnye a biomérnöknek, hogy gyakorlatiasabb, szerintem jobban el lehet vele helyezkedni valamint az Mscnél ha váltani szeretnél, sokkal több felé indulhatsz el, mint egy sima biosszal vagy kémiával (mérnöki képzésre is felvesznek). Amit meg kell kérdezned magadól: mivel szeretnél foglalkozni?

Tanár szeretnél lenni? Egyértelműen természettudományos szakot kell választanod és majd tanárnak szakosodni

A tudományos életben akarsz elhelyezkedni és kutató akarsz lenni? Ugyancsak természettudományos alapképzés, viszont fel kell készülnöd rá, hogy még 30 évesen is tanulni fogsz, és valószínűleg sose lesz rendes munkád, hanem az egyetemen fogsz élni.

Iparban akarsz elhelyezkedni, gépekkel, üzemmel, stb? Biomérnök.

Gyógyszerkutatás, orvosi dolgok? Mindkettőt választhatod, talán a biomérnök kicsit jobb.

Remélem tudtam segíteni.

2013. máj. 14. 07:32
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszi a választ:)

És behozható a lemaradás,hogy nem érettségizek kémiából??

Az egyetem milyen volt,koleszba van esélyem bekerülni??

2013. máj. 14. 10:53
 3/4 A kérdező kommentje:
még jöhetnek a válaszok!!:d
2013. máj. 14. 17:47
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

heló

én kémia szakra készülök Szegedre, én is most vagyok végzős, idén év elején döntöttem úgy, hogy ezt a szakot választom

szóval tavaly nyáron kezdtem kémiázni, július elején, és októberben középszinteztem kémiából (amúgy 10-ben tanultam utoljára hármas voltam, a nulláról kezdtem újra) lényeg, hogy 98% lett :D szóval simán megtanulható, csak bele kell fektetni a munkát

sok sikert hozzá, és amúgy csak ajánlani tudom, mert a természettudományos gondolkodás kialakulásához is nagyban hozzájárul

szóval hajrá ;)

2013. máj. 17. 18:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!