Corvinus biomérnöki karra szeretnék menni. Milyenek az elhelyezkedési és munkalehetőségek, illetve a fizetések ebben a szakirányban?
Sokan azért a Corvinusra mennek, mert ott alacsony(abb) a ponthatár. Pl nekem csak a 3. helyen szerepel a Corvinus, hogy ha az első 2 helyre nem sikerül a pont (majdnem 400 pont kell) akkor legalább oda felvegyenek. Igaz hogy nem a legjobb suli a biomérnök képzéshez, de legalább olyat tanulok, ami érdekel. Ajándlották hogy menjek biológiára vagy pl a Semmelweis vagy a SZIE valamelyik karára, de egyik sem áll túl közel a biomérnökhöz - nekem mindenképp Pestre kell mennem családi okok miatt - így maradt a Corvinus.
Első voltam
Egyetértek az egyik korábbi válaszolóval. Ezt a szakot nem szabad a Corvinuson végezni, ha tényleg ezen a területen szeretnél később is megmaradni. Az élelmiszerkar megélhetési (hallgatófogási) célból indította ezt a képzést. Nincsen felkészülve erre.
Ha biomérnök akkor a BME és Szeged a legjobb, de még jó közepes Debrencen is. De a Corvinusnál még Veszprém is toronymagasan jobb.
A Corvinus Budai Campusának felszámolásával mindenki csak nyerhet.
Legjobb persze nem az lenne, hogy hozzácsapják egy jó egyetemhez (BME vagy SZIE) és így azt is felhigítják, hanem csak a hallgatókat kellene átirányítani és az oktatókból a használhatóknak állást kínálni, a felesleget pedig egyszerűen le kéne építeni.
Ami a Budai Campuszból megmentendő érték lenne az leginkább a szép arborétum, amiért kár lenne.
Ha biomérnök akar valaki lenni, akkor ott a BME néhány száz méterre. Ha kertész, akkor ott van Gödöllő szintén Budapest vonzáskörzetében. A tájkar funkcióját pedig akár a SZIE Ybl akár a Gödöllői SZIE MKK, akár BME átveheti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!