Érdemes lenne mérnöki pályára mennem? (lentebb kifejtve)
Az informatikát értem, részben érdekel. A Matematikát nagyon szeretem, értek is hozzá. Fizikából mindig stabil 3-as voltam, az is érdekelt valamennyire (már a tanáraim miatt is), de nem sikerült egy matek-fizika gimnáziumba bejutni, így sokat nem foglalkoztam vele.
Apukám sokat szerel, illetve kiskoromban sokat néztem vele discovery-n sorozatokat, szóval szerintem az affinitás a téma után már el lett ültetve bennem. A programozást hobbi szinten szeretem csinálni, de nem igazán szeretnék "informatikus" lenni.
Ha tech hírekről van szó akkor is mindig a kézzelfogható dolgok érdekeltek. Robotok (mint amik a Boston Dynamicsnál készülnek), vagy például a bionikus végtagokról is szívesen hallok. Ez most éppen csak két példa ami megmaradt bennem.
Az a gond, hogy egyenlőre nem mélyültem el jelentősebben ezekben a témákban, és annyira rémhírt hallottam a mérnöki szakok nehézségéről, hogy nem is láttam valós opcióként sokáig. Érdemes lenne utánanézni a különböző mérnöki specializációknak, és inkább egy olyan helyre beadni az egyetemi jelentkezést?
"Hát ez a választóvonal olvasás és betűnézés között. A többi válaszoló az egyetemről beszél - miután az a kérdés tárgya, nem pedig "a munkájában"-ról."
Ezzel szemben a kérdés: "Érdemes lenne mérnöki pályára mennem?"
A pálya nem egyenlő az egyetemmel, de a munkával már inkább, nem túl kedves, de annál értelmetlenebb, betűnéző barátom. Meglepő, hogy még egy három mondatos választ is képes vagy félremagyarázni.
#12, igen, igazad van a betűk szempontjából. De hát az előbb is pont ezt mondtam. A kérdés kiegészítésében található az, amiről a beszélgetés rajtad kívül folyt: "a mérnöki szakok nehézségéről"
De semmi gond, barátom. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!