Érdemes lenne mérnöki pályára mennem? (lentebb kifejtve)
Az informatikát értem, részben érdekel. A Matematikát nagyon szeretem, értek is hozzá. Fizikából mindig stabil 3-as voltam, az is érdekelt valamennyire (már a tanáraim miatt is), de nem sikerült egy matek-fizika gimnáziumba bejutni, így sokat nem foglalkoztam vele.
Apukám sokat szerel, illetve kiskoromban sokat néztem vele discovery-n sorozatokat, szóval szerintem az affinitás a téma után már el lett ültetve bennem. A programozást hobbi szinten szeretem csinálni, de nem igazán szeretnék "informatikus" lenni.
Ha tech hírekről van szó akkor is mindig a kézzelfogható dolgok érdekeltek. Robotok (mint amik a Boston Dynamicsnál készülnek), vagy például a bionikus végtagokról is szívesen hallok. Ez most éppen csak két példa ami megmaradt bennem.
Az a gond, hogy egyenlőre nem mélyültem el jelentősebben ezekben a témákban, és annyira rémhírt hallottam a mérnöki szakok nehézségéről, hogy nem is láttam valós opcióként sokáig. Érdemes lenne utánanézni a különböző mérnöki specializációknak, és inkább egy olyan helyre beadni az egyetemi jelentkezést?
Szerintem matekra pedálozz rá nagyon, emelt szinten érettségizz, fizika közép elég. Tapasztalatból mondom, hogy könnyebb lesz így (én fizika emelt, matek közepet nyomtam és szopás volt). A fizikához kapcsolódó tárgyakat alapoktól kezdik, és azon múlik hogy milyen könnyen tanulod meg, hogy mennyre tudod alkalmazni rá a tanult matekot. A matek tárgyakról nem is beszélve.
Amúgy azok alapjàn amit mondtál a mechatronikát ajánlom. Bme-re kicsit húzósak szoktak lenni a ponthatárok, szóval elég jó érettségit kell csinálnod.
Azért a legtöbb mérnök a munkájában a fizikának csak egy speciális, kis szegletét használja. Ha amúgy meg tudnád tanulni, és az egyetemen átmész a sokszor szívatós tárgyakból, utána senkit sem fog érdekelni, hogy a számodra irreleváns területekkel nem vagy képben.
A programozással én is így voltam, most meg a (mérnöki) munkám nagy része programozásból áll.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!