Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Egyetemisták, mennyiből éltek...

Egyetemisták, mennyiből éltek meg havonta? (Amikor nincs vírushelyzet)

Figyelt kérdés
Mennyit költötök szállásra? Koli/albérlet? Kajára? Milyen egyéb kiadásaitok vannak? Jövőre kezdem az egyetemet, diákhitelt kell majd felvennem, így nagyon megköszönném ha ezt részletesen leírnátok.

2021. febr. 8. 16:57
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
En 30at vettem fel DH1-bol, azzal elvoltam
2021. febr. 8. 17:03
 2/10 A kérdező kommentje:

És ebből miket fizettél?

Vagy koli+kaja kijött ennyiből?😯

2021. febr. 8. 18:56
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 20.000 Ft a kollégium; a heti 1 mosás 4 héttel számolva 400 Ft; a kajára olyan 35.000-40.000 Ft ment el, szóval olyan 55.400-65.400 Ft körül.
2021. febr. 8. 22:43
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Én szobát béreltem egy csoporttársammal így volt 25+rezsi a lakhatásom. Egyedül a szoba 50+rezsi lett volna :/ A rezsi részem átlagolva 9 ezer volt, mindig három felé oszlott a teljes rezsi.

Ezen kívül ami nekem kellet az bérlet: 4000 ft

Hazautazás egy hónapban: 4800 ft

Étel: 20.000+ hoztam hétvégente otthonról rengeteg kaját. Egyébként lett volna vagy 40.000ft

Szórakozás: ezt csak te tudod mennyiből jössz ki.

Egyetemre fénymásolás kb havi 1000ft volt nekem.

Én kb így 63-70 ezer volt nekem. Már nem tanulok.

2021. febr. 9. 12:48
 5/10 anonim ***** válasza:
92%

Ebből ment kb minden (koli, kaja, mosás, szórakozás), aztan második évben ehhez, hozzajott 13k szoctam, onnantól könnyebben kijottem.

De azelott, ha ugy voltam édesanyamhoz fordultam segítségert😅 de az ritkább eset volt.

2021. febr. 9. 14:42
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Albérlet: 2 szobás lakásban lakom egy barátnőmmel, 140 ezer a bérleti díj (tehát ebből 70 ezret fizetek én) + rezsi, ami változó, de átlagban 20 ezer

Bérlet: 3500

Ha minden hétvégén haza utazom az oda-vissza kb. 8000 per hó, de általában csak 2-3 hetente megyek, szóval 2-3 ezer

Kaja: ha haza megyek én is sokat hozok otthonról így kb. 15 ezerből jövök ki havonta (életmód váltást is csináltam, így nem eszem túl sokat)

Szórakozás: nagyon ember függő, de szerintem ha nincs covid akkor kb. 10 ezer akkor is elmegy, ha csak néha-néha beülsz egy kávéra vagy egy kajára valahová a barátaiddal és nem bulizol sokat

Ezen kívül azzal kell számolni, hogy az elején elég sok váratlan költség merül fel, akkor is ha koliba mész és akkor is ha albérletbe... sok apróságból, amit be kell szerezni hamar elég magas összeg lesz.

2021. febr. 9. 21:08
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Hát én mikor kezdtem az egyetemet akkor ilyen havi 60 ezer körül éltem meg. (hogy hogyan azt nem tudom xD )

Most már kb. 120k a minimum de inkább 150-200. (mesteren vagyok, és dolgozom is)

Koli 25k

Telekom: 15k

Kaja: 60k min

és akkor a többi dolgot még nem is számoltam.

Ruha, cipő, arcápolás, technikai eszközök, könyvek, bulik, étrendkiegészítők, kondibérlet, csomó apróság ami összejön stb. Szóval a 200k is megvan. És ez nem valami magas életszínvonal. És albit nem is fizettem még. Szóval nagyon kell a pénz azért a normális élethez ez egyértelmű.

Részvényekbe és állampapírba is szoktam pakolni pénzt ezeken felül.

23/f

2021. febr. 11. 13:30
 8/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Kollégista szeretnék lenni, a szüleim kb 40 ezerrel tudnak támogatni, felveszek 50 ezer diákhitelt, akkor ebből neccesen, de ki lehet jönni. Ha tudok majd szeretnék alkalmi munkákat is vállalni, az is plusz bevétel lehet, de ezzel nem szeretnék így előre számolni.

2021. febr. 14. 16:28
 9/10 anonim ***** válasza:
47%

En mikor kezdtem az egyetemet kb 50-70 ezer ftbol siman kijottem.. kaja edzes berlet hazaut stb

Ma 7 evvel kesobb kozel 300 ezer ft.. teny tobb minden bekerult az eletembe amit kell fizetnem de az arak is elegge felmentek

2021. febr. 23. 04:47
 10/10 anonim ***** válasza:
83%
Én szülő vagyok. Kollégium 24.000 Ft, kajára napi 1000 Ft azon felül, hogy teli táska étellel ment vissza a fiam. Buszjegyekre, egyéb bejövő költségekre pluszban adtam, de a szórakozást, egyebeket ő oldotta meg a nála maradt szoctámból és tanulmányi ösztöndíjból.
2021. ápr. 7. 08:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!