Hogyan néz ki egyetemen az online távoktatás?
Én infós szakon vagyok és borzasztó rossz. Főleg, hogy a legtöbb tárgyból csak annyi volt az óra, hogy feltették a PDF-et diasort és azt tanuld meg. Aztán a vizsgát/zh-t megírod papírod és be kellett scannelni/fotózni és azt feltölteni, jó szűkös időkerettel, hogy ne tudja csalni, csak annyira ésszerűtlenül rövid volt az idő, hogy még normálisan sem lehetett kivitelezni és ezért sokan bukták a tárgyat. Volt pár videós óra, de azok se voltak a legjobban megoldva. Plusz a videós viszgák se voltak a legszerencsésebbek (nekem hála égnek nem volt, csak hallottam), de pl. nálunk a laborok is elmaradtak, azt meg lehet pótolni, és így nehezebb volt azokra is tanulni, mert mondjuk 1-2 beadandó nem helyettesíti azt, hogy ott vagy a laborban, mérsz, következtetéseket vonsz le a mérésből és azáltal tanulod meg a dolgokat.
Röviden: Soha többet távoktatást. Amúgy sem szerencsés, mivel nem találkozol a szaktársaiddal/barátaiddal, kimaradsz az egyetemi lét összes jó élményéből, mert a négy fal közt ülsz hónapokig. :/
Infóról nem tudok nyilatkozni, de mesélni én is tudok :D
Én EÜ szakon tanulok, elsőévesként és ahogy itt már az első válaszoló, a kedvedet/motivációdat jelentősen le tudja csökkenteni. Nekem az volt a legnagyobb bajom, hogy nem volt semmilyen rendszer körülöttem. Jó, ez lehet az én hibám is, de akkor is nagyon rossz volt. Főleg, amikor elvileg nagyon mászkálni sem lehetett (mi betartottuk).
Az oktatás egy online felületen keresztül zajlott, az E-learningen (szerintem majd’ minden egyetem ezt használta). Ide töltötték fel a tanárok a tananyagot heti szinten, a legtöbb óránál volt valami beadandó. Vagy többszörös választásos tesztek voltak, amit az elearningen kellett kitölteni, de pár tárgyból pdf-et/wordot kellett írni. Emiatt összességeben nem értek egyet a jóval több szabadidővel, mert szorgalmi időszakban a 6. és az utolsó héten vannak zh-k, amúgy meg közben nincs számonkérés, csak ugye így nem tudták mivel megoldani a “katalógus” helyettesítését, amiatt kb. úgy kellett készülni minden órára mint középiskolában. Ráadásul csomó határidő egybe esett, vagy péntek vagy vasárnap volt. Én meg olyan vagyok, aki szereti az utolsó pillanatra hagyni a dolgokat :D
Én is remélem, hogy minden visszatér a régibe, de azt egyelőre nem tudom elképzelni, hogy a 200 fős előadásokat, ahol rendszerint tömve van az előadó, hogy fogják megoldani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!