BME VIK mérnöinformatikus(?)
1. Analízis1,2 tantárgy elvégezhető plusz tanárral és mateking.hu-val, úgy hogy nem emelt matekos voltam?
2. Olvastam azt is, hogy C-ben programoznak, de azt is h pythonban. (Vagy csak ez egy alapozás, amin igazából a szemlélet módot tanítják meg?)
Akkor most milyen nyelvben van a programozás? (Nekem python lenne az ideális, mert azt ismerem/használom)
3. Mik a szórótárgyak, és hogy lehet túlélni?
1. Igen
2. Igen
3. Lásd, egyes pontban leírtak.
1. Analízis 1, 2 tantárgy nem nehéz megértésre.
Egy dolgot tanulj meg. A BMEn nem várnak el leheten dolgokat és semminek sem irtózatosan a nehéz a megértése.
A probléma ott kezdődik, hogy nagyon nagy az anyag és kevés időd van rá, nem maga a megértéssel van a probléma.
Amúgy 4-es voltan Analízisből, úgy hogy érettségin 3as voltam matekból (kimiben meg szolid 2-es) majd 1 évet kihagytam így kb minden matekot elfelejtettem.
Az első héten, még a 0. matek ZH előtt a gimis Mozaikos matek könyveket vittem magammal és olvasgattam mindenhol. Lényegében újra tanultam mindent 4 nap alatt a 9. osztálytól és úgy átmentem minden számonkérésen elsőre.
2. Első félévben C, verilog, assembly(de ez csak elméleti síkon), 2. félévben C++, 3. félévben Java és SQL (ami nem programozási nyelv, de leírom).
Jelenleg itt tartok a 3. félév végén, így több részletes hiteles információt nem tudok mondani.
3. Lényegében mindegyik tantárgy lehet bukó, ez affinitás és kitartás kérdése.
A legnagyobb baj talán ha az Analízist bukod el.
1, elvégezhető, de szorgalmasnak kell lenned. Érdemes egyetemre felkészülés gyanánt úgy megtanulnod a matekot, hogy egy emelt érettségit le tudnál rakni. Mateking király, az alapokat tanítja meg jól, de sokkal nehezebb feladatokat fogsz kapni, nem lesz elég
2, a mérnökinfósok C-t tanulnak kezdésként, üz.infón van python elsőre.
3, első félévben az analízis a szórótárgy. Gyakorlással (illetve kérdezéssel, ha nem megy, akár hallgatóktól) viszont teljesíthető. Gyakorlatokon elmagyarázzák a feladatmegoldásokat, érdemes odafigyelni.
2# Emelt matekból voltál 3-as vagy középből?
Nem lehet majd később, vagy valami helyett a pythont választani tantárgyként?
7# Ez egy elég tág kérdés.
A ZH-k lényegében másfél órás számonkérések, ahol olyan gyakorlati feladatokat kérnek számon és egy pici elméletet, de tantárgya válogatja.
Van 45 perces ZH is, ahol csak elméleti alag van szinte és a végén 1-2 feladat.
Meg ZHn kívül vannak más számonkérések is, de ezeket még lényegtelen tudnod, majd az egyetemen elmagyarázzák.
1. Szerintem simán.
2. C-ben programoznak, majd C++. Pythonról nem tudok.
3. Leginkább a matek tárgyak: a1, a2, ami azért gáz, mert ezekre épül minden.
Szia,én most fejezem be az első évet ezek a tapasztalataim:
1. Én emelt matekoztam,de beszéltem több emberkével akik közép matekkal jöttek ők áltban matekinggel de elvégzik a tárgyat olyan ~3 körüli átlaggal.Ez nem a világ vége mindenkinek van valami mumus tárgy,simán felhúzod ha szorgalmas vagy.A szigorlat lesz nehéz,de az mindenképpen az.
2.Félévente változnak a tárgyak ugye egyetemen 1.félév C,2.félév C++,3.félév Java és ehhez lehet felvenni pl IOS vagy haladó C++ tárgyakat,szóval igazából azt tanulsz amit akarsz csak bírni kell (ezért jó a bme)A c a programozás szemlélet,a c++ az OOP-re megy rá a java-t még nem tanultam de ugye az egy tényleg magas szintű nyelv gondolom ezért tanuljuk.
3.Szórótárgy lehet bármi,igazából az idődet kell jó beosztani úgyis érzed mi megy mi nem,EA-k ra érdemes bejárni hidd el ha analból 1 EA-t kihagy szerintem utánna többre be sem fogsz menni mert nem érted(velem ez volt,huh).Prog lehet nehéz ha még olyat nem láttál,érdemes ott könnyebb hf-t választani (ezt magadnak választod,a kiadottakból vagy találsz ki magadnak valamit) és nem túlvállalni magad.A vik.wiki-t olvasd ott csomó hasznos infó van a tárgyakról stb.Analízist gyakorold,sokat.Én 4es voltam mind az első mind a második félévben(már megvan a jegyem) és gyakorlás,sok gyakorlás.Áltban megírom én az előző 3év összes ZH-ját és az elég szokott lenni ez kb 1-1.5 hét nekem.Ha ötöst akarsz akkor az olyan 100-110 oldal gyakorlás kb.(nekem annyi volt viszonyításnak,ez kb 2 hét de ennyi időd ritkán lesz)Pro tipp analízisből:Az első anal zh mindig az első zh-k egyike az írd meg jól mert a második zht amikor írod akkor már beadandók,többi zhk lesznek.Én első félévben elmentem javítani a 3masomat,sokan néztek hülyének de nagyon jól jött a félév végén amikor a 3mas alja elég volt nekem ahhoz hogy 4es legyek a tárgyból.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!