BME VIK mérnöinformatikus(?)
1. Analízis1,2 tantárgy elvégezhető plusz tanárral és mateking.hu-val, úgy hogy nem emelt matekos voltam?
2. Olvastam azt is, hogy C-ben programoznak, de azt is h pythonban. (Vagy csak ez egy alapozás, amin igazából a szemlélet módot tanítják meg?)
Akkor most milyen nyelvben van a programozás? (Nekem python lenne az ideális, mert azt ismerem/használom)
3. Mik a szórótárgyak, és hogy lehet túlélni?
Szia en elvegeztem a viket!
1: Nem emelt matekoztam, de kozepiskolaban tudtam derivalni, integralni, hatarertek szamolni, es 4-5os voltam matekbol, igy minden matekot elsore pot zh utan megcsinaltam, viszont 2-3 as jegyekkel, sosem mentem potozni, nekem jo volt igy
2: C, C++, Java, ezek leszenk elso 3 felevben, itt nem a nyelv specifikussagra fognak ra menni, hanem maga a programozas alapjainak elsajatitasara, illetve az OOP szemlelet megertesere, ezekutan minden kb Javaban lesz, illetve tanulsz majd C Sharpot, Kotlint, egy kis JS-t, stb. En egyetem elott nem tudtam programozni, ezert keszulj arra h elso felevben a prog1 el kell foglalkoznod a legtobbet, es erdemes is mert nagyon konnyu rajta megbukni
Szorotargyak: Programozas (Ez az alapja, ha nem tudsz programozni az ciki lesz)
Adatbazisok: Legnehezebb legszivasabb legszivatosabb
Grafika: Ultra szivas
Komhalok1: Sunyi ge.... targy, nehez
Bsz1-Bsz2-Anal1-Anal2: Nem mondanam szoronak mert nekem ezek easyn mentek, azonban sokan szenvednek ezekkel az alap matekokkal
All in All: Legyel jo matekbol, nem kell zseninek lenned, legyel szorgalmas programozas teruleten, gyakorolj mindennap programozni, legyel kitarto es sikerulni fog elvegezni az egyetemet!!!
11# Adatbázis tantárgy hirhedt, de nem nehéz.
Emlékszem engem is előtte nagyon felhájpoták, hogy "rettenetesen nehéz, szivatós", így elő pillanattó kezdve folyamatosan készültem rá, így lazán sikerült.
Annyi, hogy mivel 5 kredites (asszem, ennyi) elég sok vele a munka,mert kell menni laborra, ahol van beugró, van ZH és még vizsga is ami szóbeli.
Komhál 1-2 meg kifejezetten egyszerű seggelős tantárgyak. Van X oldal, amit meg kell tanulnod és menni fog. Vannak mérések, amik tipikusan olyanok, hogy ha tanulás nélkül be esel, akkor is a szöveg alapján megtudod csinálni. Plusz rengeteget segítenek az ottani mérés vezetők.
(Csak picit hosszúak ezek a "mérések". Kb 4 óra ha jól emlékszem)
A programozás tantárgyak meg nem szóró tárgyak. Páran elbukják őket, de nem tipikusan olyan tantárgy, ami miatt ott hagyják az egyetemet vagy emiatt csúsznának az emberek.
Kb ezeket a tárgyakat a legkönnyebb 5ösre teljesíteni.
Igen, a grafika ultra szívás és csak 3 kredit :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!