Van értelme egyáltalán így folytatni az egyetemet? Hosszú story lent
Figyelt kérdés
Ez már a mesterképzés amit csinálok, az alapképzést 2023 végén fejeztem be és rögtön utána 2024 elején el is kezdtem egy mestert. Két féléven vagyok túl, most fog kezdődni a harmadik. Sajnos ez a szak és az alapképzésem eléggé távol állnak egymástól, van egy minimális kapcsolat közöttük, gondolom amiatt vettek fel. Viszont emiatt, három tárgy is elő lett írva kötelezően pótolandó tárgynak- kreditpótlás néven. Amelyeket a harmadik félév végéig kellene teljesíteni, de még egyik sem sikerült. Az egyik tárgyon ma hasaltam el, megbuktam, viszont nagyon mérges és csalódott vagyok. Hónapokat készültem rá, gyakorlati részét teljesítettem a vizsgának, illetve a beugró kérdéseket is tudtam, sőt még a kihúzott tételről is tudtam beszélni bőven. Minden infó amit elmondtam helyes is volt, viszont a tanár feltett egy kérdést, ami inkább gyakorlati jellegű volt, arra sajnos nem tudtam a választ és megbuktatott. Igazságtalannak érzem, mert egy kérdésre nem tudtam a választ, de minden másra igen. Nem maga a bukás ténye zavar, mert ha nem tanul az ember vagy tényleg nem tudja akkor még érthető is és elfogadom, buktam már meg. Viszont ez az egész rosszindulatúság nem tudom máshogy szépen megfogalmazni, nálam ez vágta ki a biztosítékot. Ezen kívül màr az első félév után rájöttem, hogy ez nem az én utam, a tárgyak is nagyon nehezek számomra, mert nem ezeket tanultam előtte x évig, de azért szépen lassan vettem az akadályokat, a magam módján, de nagyon igyekeztem. Viszont tényleg azt érzem, hogy én ezzel a szakkal nem szeretnék sokat kezdeni, nem gondolom azt, hogy az általa adott végzettséggel én többre mennék mint az alap szakommal. Teljesen más világ felé kacsintgatok, sokkal szívesebben tanulnék olyat ami tényleg érdekel pl számtalan okj - s képzés ( már nem ez a nevük). Tehát nekem így tényleg nem hiányzik az, hogy munka mellett, levelezőn, háztartás vezetése mellett + ugye hogy nem vagyok oda a szakért se, folyamatosan szívassanak ilyen “tanárok”, jobban mondva tanár segédek. Nem szeretném csak a tanárt hibáztatni, tényleg nem tudtam azt amit kérdezett, illetve tényleg nehéz nekem ez a szak, ezek mind tények. De az ember kedvét úgy elveszik ilyenekkel. Megfordult a fejembe az, hogy abbahagyom, nem csak a vizsga miatt, hanem a fent említett okok miatt is. Az a gond, hogy már a felén túl vagyok, de nem tudnék végezni időben ( szerintem) így csak húzódna tovább és tovább. Az életkedvem elveszi az egész egyetem jelenleg, semmi másra nincs időm. Azt hiszem sem a szak sem a levelező képzés nem való nekem, kezdek beleőrülni. Gazdasági terület egyébként, pontos szakot nem szeretnék kiírni. Kívülállók véleményére vagyok kíváncsi, sőt örülnék ha olyanok írnának akik voltak már hasonló helyzetben és személyes tanácsot tudnak adni. Mert egy részem nyilván befejezné ha már elkezdtem, hátha egyszer még jól jöhet, de a másik énem már nagyon szabadulna tőle. Köszönöm, ha elolvastad és köszönöm a válaszokat!ma 15:01
1/3 anonim válasza:
Esetleg nézz szét, hogy az eddig megszerzett kreditek beszamithatoak e egy másik szimpatikusabb mesterszakra és a felvin jelentkezz szombatig, ezt meg tedd passzívra, amit lehet, hogy újra jelentkezés nélkül is érdemes, van időd átgondolni.
2/3 anonim ![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
válasza:
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Az egyetem ilyen. Nálunk csoportos vizsga volt két alkalommal is és mivel egyvalaki rosszul kezdte a tételt mindnyájunkat kivágtak kétszer is. Az ember hiába tanul nem lehet biztos benne, hogy elég.Azt kell mérlegelni, hogy ez a szak ad-e annyit, hogy ez a kínlódás megérje.
3/3 A kérdező kommentje:
Sajnos én eddig csak a jót tapasztaltam az egyetemből az alapképzésemen, rendes oktatók, persze ott is meg lehetett bukni, de azért mégis számomra ég és föld az oktatók hozzáállása a diákokhoz ezen a karon, mert itt még csak negatív dolgokat tapasztaltam. Ami lehet annak is köszönhető, hogy nehezebben megy nekem, mint a másik szak ment. Ennek ellenére szerintem az is szomorú ami nálatok történt és hogy ilyet meg lehet csinálni. Egyébként köszönöm mindkét eddigi kommentet, igyekszem átgondolni, átrágni magam rajta, hogy tényleg megéri e. Illetve amit az első is ajánlott nézegettem más szakokat is már, ma már biztos, nem ezt választanám. De mint írtam, az sem biztos, hogy egyetemen szeretném folytatni.
ma 15:43
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!