Hoffy Nándor kérdése:
Fizikatanárnál milyen követelmények vannak?
Figyelt kérdés
Fizikatanár szeretnék lenni. Emelt szinten tanulom a fizikát középiskolában (11. osztály), viszont a matematikát csak közép szinten. És valaki azt mondta hogy a matekot is minél előbb elkéne kezdenem tanulni mert később meg fog gyűlni vele a bajom. De én nem szeretnék matek tanár is lenne hanem csak fizika (tudom hogy ez a kettő általában együtt van de nem szeretem annyira a matekot). És az lenne a kérdésem hogy közép szintű matematika tudással is lehetek fizika szakos tanár?2020. okt. 3. 17:53
11/19 Tom Benko válasza:
@KvantumFizikus: Akkor az jó régen lehetett. Hilbert-terek, operátorelmélet, funkcionálok, halmazmértékek nem voltak még? Csoportelmélet,
12/19 Tom Benko válasza:
differenciálegyenletek, integrálegyenletek, meg hasonlók még csak mutatóba sem?
13/19 anonim válasza:
Nyilván voltak (kivéve halmazmérték azt nemvágom mi)
De amiket felsoroltál annak többségét kalkulusba raknám 😃
Valszeg országtól is függ, nyelvtől is, stb
14/19 Tom Benko válasza:
Akkor a többi sem nagyon. A csoportelmélet kivételével mind analízis amúgy.
15/19 anonim válasza:
Hogyhogy a többi se nagyon? Most azt mondod nem tanultam operátorelméletet stb? Jófej vagy 😀
16/19 anonim válasza:
Külföldön végeztél, ez mindent elmond...
17/19 Tom Benko válasza:
@15: Ha a halmazmértékeket nem tanultad, akkor a többi is jórészt kimaradhatott. Például az integrálelmélet erősen alapoz a mértékterekre, valamint a különböző mértékekre. Ha tanultál operátorelméletet, akkor a funkcionálokkal is tisztában kell legyél, stb...
18/19 anonim válasza:
Márpedig én nem tanultam mértékeket :(
Azért jöttem külföldre mert azt hittem itt jobb az egyetem.
19/19 Tom Benko válasza:
Ott sok egyetem jobb. Bár országfüggő. Például a szomáliai egyetem a ranglistán lejjebb van, mint az ELTE. De a kvantumelmélet jelentős részben mértékekkel van leírva, szóval a modern fizikán belül kellett tanuljad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!