Milton szociológiára vettek fel. Mit gondoltok, menjek? Volt ZSKF.
Levelező.
Igazság az, hogy gyenge vagyok matekból. Nagyon. :( a szociológia más területe,pedig érdekel.
(Milton,meg csak azért, mert levelező volt a fő motiváció. Ez van "közelemben".)
Különben meg a Miltonról szinte csak rosszat hallottam. Tényleg igaz rá az a sokminden, főleg, hogy "diplomagyár"?
Aki nem tudná, a Milton a volt Zsigmond Király.
- Főbb kérdésem, belevágjak ilyen kételyekkel?
19: az automatizáció még jópár évtizedig képes lesz munkát biztosítani az IT-soknak. A közgazdászoknál pedig azok a területek, amelyet nem lehet automatizációval kiváltani, azok pedig még jobban felértékelődnek, pl a HR. Az mindig is jelen volt, hogy azok lehetnek skeresek, akik képzik magukat, ebben sztem senki nem az állami oktatási rendszerre tamaszkodik, akik kikerülnek a gazdasági és infós szakokról, a munkahelyükön tanuljak meg a szakmát, nem az iskolapadban.
20-as: amiket felsoroltál, azok interdiszciplináris területek, tehát be tudja tölteni egy marketinges és egy pszichológus is, mert nem vétettség specifikus munkakörök, ilyenten nemcsak szociológusok alkalmasak rá. Plusz ilyen csapatok vannak ugyan a cégeknél, de nem látom, hogy hosszú távon miért lenne több ilyen szakemberre szükség, mint mondjuk közgazdászra vagy informatikusra. Én magam ugyan nem vagyok IT-s, viszont ilyen szektorban dolgozok, én se szeretem az allűrjeiket, de az tény, hogy míg a piackutatás csak közvetve termel lóvét (mint a közgazdászok), addig egy informatikus közvetlenül termeli meg az értéket és lapátolja a pénzt a céghez, amiből aztán a piackutatónak is fizetése lesz.
"a mai mérnökök ... rövidesen a kutyának nem fognak kelleni"
"Értem én, hogy a mérnökinformatikus mindenhez IS ért"
Ja, szóval szerinted mérnök = mérnökinformatikus? Akkor megsúgom, hogy vannak építőmérnökök, építészmérnökök, gépészmérnökök, villamosmérnökök, közlekedésmérnökök, földmérők, biztonságtechnikai mérnökök, stb. Ők se fognak kelleni a kutyának se?
Nem kell vitázni skacok.
A szociológia egyre fontosabb tudomány akar lenni, ez megvan.
A kérdésem az, hogy a Miltonon megérné e ezt elvégezni?
Meg amit kihagytam a kérdésemből az az, hogy nincs a környékén tudtommal semmi(?). Igaz, ez levelezőn nem olyan nagy tragédia, de azért Budapesten belül is majd 1 óra eljutni a Déliből.
Vélemények?
8. “ Most is tanulhatod, ki tilthatja meg?”
Senki, de már túlképzett vagyok a területen, inkább tanítanom kellene.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!