A mai magyar Egyetemek miért nem hagynak gondolkodni?
Rengeteget gondolkodtam egyetemen.
Lehet, hogy benned a hiba.
Hány egyetemen voltál, miután ezt megállapítóttad?
Egyébként ha csak az a bajod, hogy sok az anyag, akkor nem tudom mire számítottál. Nem lenne jó tíz évig egyetemre járni, szóval haladni kell az anyaggal. Fel kell venni a tempót.
Én azt hiszem értem a kérdező gondolatát. Többnyire olyan tárgyak vannak, amikben nulla gyakorlati tudást sajátítunk el, cserébe megtanulhatjuk hogy 200 évvel ezelőtt mire gondolt egy ember, akinek az elméletét amúgy már meg is cáfolták. És nyilván ezekből van a legnehezebb vizsga, amit be kell magolni aztán holnapra úgyis elfeljted mert egyrészt nincs használható értéke a megtanult anyagnak, másrészt meg csak gyorsan memorizáljuk a száz meg száz nevet és évszámot, abszolút nem épül be a hosszútávú memóriába. Nyilván kell tudni a szakterületünk hátterét, de az arányok nagyon nem stimmelnek.
És nem, nem töri szakos vagyok, technikailag senki nem fogja ezt a tudást használni a végzettek közül, max az aki majd visszajön ugyanezt tanítani.
#6: egy 200 évvel ezelőtt élt ember gondolatait megérteni (ha csak magolod, a Te hibád), aki teljesen más körülmények között élt, óriási szellemi teljesítmény. Ha megérted, miért hibás a gondolata, azzal együtt a kritikus gondolkodást is fejleszted. Nem értem, ez hogyan igazolná a Kérdezőt.
És nem kell úgy beállítani, hogy többségében ilyenek a tárgyak. Mi egyetemen rengeteget vitáztunk a folyosón vagy az órán az éppen tanult anyagról. Arról nem is beszélve, hogy rengeteg esszét kellett írni.
Más képzésen, amit azóta végeztem, szintén volt számonkérés, ahol problémát kellett megoldani, vagy eredeti ötletet prezentálni.
#7: igen, mi is ezt néztük meg annak idején, és pont azt beszéltük meg, mennyire torzított az egész kísérlet.
Tehát gondolkodni hagynak az egyetemek? Igen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!