Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Pályaelhagyó tanárok?

Pályaelhagyó tanárok?

Figyelt kérdés
Van-e itt olyan tanár, aki nemrég elhagyta a pályát, esetleg most tervezi, hogy más munkát fog végezni? Mik a fő okaitok erre?

2020. júl. 16. 10:16
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Én elmenteeeem:)

Eléggé összetett. Nem volt időm semmire, nem tudtam normálisan ebédelni hétköznap, van sok hülye szülő, a takarítók meg a portások úgy beszéltek velem mintha feletteseim lettek volna, nem kerültem jó viszonyba a kollégák többségével, éreztem, hogy kezdek kiégni, idegrohamot kaptam, ha megszólalt a telefonom, elképesztően gyatra a magyar oktatási rendszer, nem volt kedvem 5-6 órát szünet pisilés és pihenő nélkül átbeszélni, stb.

Sajnálom a gyerekeket, mert sokan ragaszkodtak, de majd elmúlik nekik remélem.

2022. máj. 3. 00:00
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Igen, elmúlik a ragaszkodás. 1-2 év múlva rád se köszönnek majd az utcán. Tapasztalat. :)
2022. máj. 3. 14:12
 13/15 anonim ***** válasza:
73%
Hát, nem tudom, nálam eddig az volt, hogy az egyik legeslegrosszabb akit a föld alá szidtam, 1 év múlva a nyakamba ugrott mikor sétáltam az utcán. A többiekről nem tudom hogy reagálnak az utcán, de sajnos jónéhánynak én voltam a mentsvára és pocsékul érezték magukat, mikor elmentem.
2022. máj. 3. 22:07
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Gyerekekről beszélünk. Most lehet, hogy sírnak-rínak utánad, és úgy érzed, hogy fontos vagy nekik, de ez a most. Holnap, ha majd nem leszel nekik ott napi szinten, akkor szépen lassan, fokozatosan el fognak felejteni, mert akkor majd más lesz számukra a fontos. Egy ideig még rád fognak írni, lehet, hogy még fél év múlva is, de 2-3 év múlva el fognak melletted menni az utcán, hogy rád se néznek. Nagyon ritka, ha ez nem így történik.

Egyébként a "rossz gyerekek" tényleg ráköszönnek a tanárra évek múlva is, ez is tapasztalat. :)

2022. máj. 4. 07:48
 15/15 A kérdező kommentje:
Egyetértek a 14-essel, nem az eminensek borulnak évek múlva a tanár nyakába, hanem akikkel problémák voltak. Ők felnőtt fejjel valószínűleg belátták, milyen ki kcsög módjára viselkedtek kamaszként, és hálásak, hogy nem alkalmaztunk ellenük retorziókat. A türelmünket köszönik meg így...
2022. máj. 4. 09:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!