Pályaelhagyó tanárok?
A többi tanár miatt. A legtöbb tanár undorítóan bánik a diákokkal. Konkrétan elmondjßk, hogy x-nek jobb jegyet adnak, mert milyen szép, y-nak rosszabbat, mert szegény. És közben egymást is fúrják, ahol csak tudják.
Több pályaelhagyót is ismerek, mind a tanárok miatt váltottak, a diákokat és a tanítást szerették.
Hosszasan tudnám fejtegetni, hogy én miért hagytam ott a pályát. Ami biztos az, hogy a mai elkényeztetett gyerekek egyszerűen nem érdemlik meg, hogy abból a tudásból valamennyire is részesedjenek, ami a fejemben van. Tanárként én ezt a tudást azért cserébe adtam át, hogy megküzdjenek érte, hogy a követelményeimet teljesítsék, hiszen ehhez a tudáshoz én is így jutottam.
De mi van ma az iskolában? A gyerek végigtrollkoja az órámat, ha rászólok, tele pofával vigyorog és szemtelenül szól vissza. Fegyelem, tisztelet, az semmi. Ellenben flegmán és önérzetesen ugat velem, ha megkérem (persze diplomatikus, normális hangon), hogy legyen szíves eltenni a telefont. Nem teszi el, mert az az övé, nekem nincs jogom parancsolgatni neki...
Ha egyest kap, akkor úgy adja otthon elő, hogy "a szemét tanár egyet adott, pedig én tanultam". Erre a szülő dühbe gurul, és jön be az iskolába patáliát csapni, önérzetesen, melldöngetve, lekelező hangnemben kioktatni engem, hogy az ő gyereke különleges bánásmódot igényel, nem mindegy egyáltalán, hogy bánok vele, és az egyessel csak a kedvét vettem el a tantárgytól. Mit képzelek magamról egyáltalán, amíg nem én tanítottam, szerette azt a tantárgyat, szóval ne kérjem rajta számon a periódusos rendszert, mert az XY tanárnál sem kell megtanulni a másik iskolába, ahová a testvére jár, és lám, ott milyen jó jegyei vannak a gyereknek... Majd ő megmondja nekem, mit és hogyan tanítsak, mit kérjek számon. Egyébként is, miért jó az nekem, hogy rossz jegyei vannak a gyereknek, különben is, kit érdekel a kémia, az a lényeg, hogy jó jegyei legyenek a gyereknek, mert már számítanak a jegyek, és ebbe, meg abba a középiskolába fog menni, nehogy már miattam ne vegyék fel...
Gyomorforgató ez az egész, a sokadik ilyen után elmentem egy céghez egy laborba, 3X többet keresnek és szakmailag is megbecsülnek.Igaz, fel is kellett küzdenem magam, nem egyről a kettőre ment a dolog, de megérte. Soha nem fogok visszamenni tanítani, és őszintén szólva, szívből kívánom, hogy szüntessék is be a reál tantárgyakat, mert az a sok majom nem érdemli meg a tudást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!