Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Merjek elmenni? Mindenki csak...

Merjek elmenni? Mindenki csak lebeszél róla.

Figyelt kérdés
Felvettek az egyetemre, ahova mindig is menni akartam. Már a gólyatábort is alig várom, de van egy kis(nagy) problémám. Egy állandó egészségügyi probléma miatt erős gyógyszert kell szednem lassan fél éve, és valószínűleg vagy 2 évig még kell is...Előtte imádtam bulizni és ha alkohollal megkínáltak azt sem utasítottam vissza. Egy gólyatábor azonban más...Tudom, hogy a feladatok nagy része az ivásról szól, de én nem akarok mindenkinek magyarázkodni hogy mégis miért nem ihatok alkoholt(az erős gyógyszer miatt az orvosom megtiltotta hogy alkoholt fogyasszak). Először gondoltam nem lesz belőle gáz, majd kimagyarázom magam, de már mindenki csak lebeszél. Már engem is elbizonytalanítottak...nem akarok álszent képet kialakítani magamról azzal hogy mindent elutasítok, de nyilván azt sem akarom hogy bajom essen...Félek ha nem megyek el a gólyatáborba, akkor kihagyok egy nagy bulit amit később megbánok. Mit tanácsoltok?
2010. júl. 23. 19:43
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

szerintem ne hagyd ki

ha megkérdezik miért nem iszol egyszerűen annyit mondassz hogy mert gyógyszert szedsz és kész,nem kell magyarázkodni

2010. júl. 23. 19:52
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Én nem mentem el a gólyatáborba mégis összebarátkoztam a többiekkel. Én azért nem mentem el, mert nem akartam más pasiról lenyalni a pálinkát meg ilyesmi...
2010. júl. 23. 19:54
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Oh, menj csak el! Én is voltam, nem vagyok ivós, nem ittam egyáltalán, csak buliztam, semmi gond nem volt. Annyit mondj, hogy gyógyszer miatt nem teheted és ennyi. Emiatt nem érdemes kihagyni. Hatalmas előny, ha ott vagy a gólyatáborban, azt később nem tudod bepótolni. Ott dől el, hogy kivel mész albiba/koliba, ki lesz haver, kivel jársz egy szakra, akivel már első órán egymás mellé ültök stb.
2010. júl. 23. 19:54
 4/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a tanácsokat:) Én is reménykedem abban hogy értelmes emberek(leendő jogászok) felfogják majd:P További szép estét
2010. júl. 23. 20:00
 5/9 anonim ***** válasza:
NEmtom melyik suliba mész, én SZTE-s vagyok, és elég könnyen meg lehetett úszni az ivást, ha nem akartál. Ha mégis megkérdezik, megmondod, miért, ha nem, akkor meg nem. :D
2010. júl. 24. 19:49
 6/9 anonim ***** válasza:

Hát, én "álszent" vagyok, mert semmilyen gyógyszert nem szedek mégse szoktam részeg lenni, ha cigivel vagy bármivel kínálnak, nem fogadom el. Mivel mindenhonnan azt hallottam, hogy a gólyatábor csak az ivásról szól, nem mentem el. Úgy voltam vele, hogy hiába jönnek egyesek azzal, hogy így meg úgy hasznos, mert megismerkedünk egymással, engem ez nem győzött meg. Gondoltam, úgyis évekig együtt fogunk tanulni, bőven lesz időnk megismerni az iskolában, ahol legalább józanok és normálisak az emberek. Semmivel se voltam hátrányban a többiekkel szemben, ugyanolyan sok barátom van, mint bárkinek.

Ezzel csak azt akartam mondani, ha egy olyan "álszent" embert, mint én elfogadtak a csoporttársaim, akkor téged biztos el fognak, neked még jó okod is van rá, hogy miért nem ihatsz.

2010. aug. 8. 22:00
 7/9 anonim ***** válasza:

én sem mentem gt-be és mindenkivel dumálok a szakomon, ismerjük egymást, számíthatunk egymásra legyen szó jegyzetcseréről, fénymásolásról, scannelésről, bármiről!

szóval nem is hiányzik így utólag hogy kihagytam mivel nem érzem magam kevesebbnek ettől!

2010. aug. 8. 23:46
 8/9 anonim ***** válasza:

Ne aggódj, szerintem semmi gond nem lesz abból, ha nem mész el. Ahogy írták, simán be lehet illeszkedni gt nélkül is.

De ha el szeretnél, abból sincs gond, ha visszautasítod a piát, mondván, hogy gyógyszert szedsz és nem ihatsz. Aki értelmes, az megérti, és minden további nélkül tudomásul veszi. Aki meg nem, az le van sz*rva, nem érdemes azzal haverkodni.

2010. aug. 9. 01:24
 9/9 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a véleményeket! Sokat segítettetek:)
2010. aug. 10. 11:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!