Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Miért akar mindenki egyetemre,...

Miért akar mindenki egyetemre, főiskolára menni? Mi lesz így ebből?

Figyelt kérdés

Szinte majdnem mindenkit felvettek a felsőoktatásba ha nem is az első helyre. Már most is óriási gond hogy rengeteg a diplomás. És még most is növekszik a számuk évről évre. Ezek a diplomás embereknek majd mind jól akarnak keresni egy kényelmes munkahelyen. Ha mindenki diplomás lesz ki fogja végezni a termelést. Mert ugye egy DIPLOMÁS ember nem fogja, inkább lelép. Azért majd kíváncsi leszek a jövőre.

Szerintem úgy lehetne megoldani hogy nagy mértékben vissza kéne fogni a diplomaszerzést. Mert ugye a Gábor Dénes is diplomát ad, csak éppen nem semmit. Tehát tényleg csak az jusson be egyetemre aki tényleg okos.

2011. okt. 7. 16:04
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
oké, meghallgattuk a picsogást, amiért téged nem vettek fel egyetemre
2011. okt. 7. 16:13
 2/17 A kérdező kommentje:

Jelenleg a Corvinuson vagyok hallgató. Persze azért nem bánnom hogy egyetemre mentem, mert a közgáz még mindig egy jó diplomát ad, nem úgy mint a többi (tisztelet a kivételnek). Például a Gábor Dénest azt úgy kéne bezárni a hogy van.

Azért írtam mert felhagyok háborodva hogy a sok népámító politikus meg üzletember demagóg módon arra "szólítja fel a népet, hogy menjen egyetemre". Valljuk be hogy diplomás ember nem termel túl sokat. Ráadásul ez egy "kiszolgáló" ország tehát túl sok diplomásra itthon nincs szükség. Én is majd nagy valószínűséggel utánanézek hogy milyen lehetőségek vannak külföldön.

2011. okt. 7. 16:25
 3/17 anonim ***** válasza:
60%

Köszönjük Emese a vergődést, próbálkozz jövőre, hátha sikerül.

De egyébként miről beszélsz ember? Magyarországon 17%-os a diplomások aránya, az uniós átlag 26%, míg pl Norvégiában vagy az USA-ban bőven 30% fölötti. Tényleg szörnyű, hogy róluk veszünk példát, szerintem visszafordulhatatlanul elindultunk a romlás útján...

2011. okt. 7. 16:31
 4/17 anonim ***** válasza:
62%
Ja, hogy Corvinusos vagy, értem. Szerintem ne a Gábor Dénes bezárásával törődj, én sokkal inkább az egyetemedért aggódnék a helyedben.
2011. okt. 7. 16:33
 5/17 anonim ***** válasza:

Miért kell mindig ezt a bullshitet előhozni, hogy túl sok a diplomás? Lehet, hogy valaki nem lesz vezérigazgató, pedig van közgazdász diplomája. És? Valahol elhelyezkedik, és nem feltétlenül külföldön. Lehet, hogy a végén termelni fog ő is, de ne mond már nekem, hogy ezért nem termel az ország.

Aki diplomát szerez, kevesebb ember nem lesz, sőt. Tanulmányok igazolják, hogy általánosságban javul a munkavégzésének minősége annak, aki diplomás, végezzen bármilyen munkát.

2011. okt. 7. 17:21
 6/17 anonim ***** válasza:

"Azért írtam mert felhagyok háborodva hogy a sok népámító politikus meg üzletember demagóg módon arra "szólítja fel a népet, hogy menjen egyetemre"."

- Ezt kitől hallottad? Éppen az ellenkezőjét hallom néha a politikai oldalról, de lehet, hogy Ti a Corvinuson tájékozottabbak vagytok.

2011. okt. 7. 17:23
 7/17 anonim ***** válasza:

Én már sokat gondolkodtam ezen,hogy miért van. Te mint leendő közgazdász szerinted miért van?

Képzeld el, hogyha mondjuk a felére csökkentenék az egyetemi hallgatók létszámát a jövő évtől. Egyből munkanélküli lenne 50000 érettségivel rendelkező fiatal, és ez évről évre nőne 50000-el persze időközben a tavalyiak közül azért a fele biztos elhelyezkedik valahova. Arról nem is beszélve, hogy akkor az egyetemekben is több száz vagy ezer embert kellene kirugni ami megtin 10-20-30000 emberrel növeli a munkanélküliek számát. Ráadásul ha ennyi munkanélküli szabadulna az országra azoknak segélyt is kellene adni.De miből?

Nem kell aggódni a sok diplomás miatt. A nagy része úgy sem fog diplomás fizetést kapni, mert nulla tudással úgysem veszik fel a céghez vagy kimegy külföldre.

2011. okt. 7. 18:23
 8/17 anonim ***** válasza:
Mert aztán nem közgazdászból van indokolatlanul sok... Nem a GDF-et kell bezárni, hanem a "túltermelt" szakokon kellene a létszámot csökkenteni (pl közgáz). És nem, nem vagyok GDF-es.
2011. okt. 7. 18:42
 9/17 anonim ***** válasza:

A válasz írója 63%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: tegnap 18:42

Én veled értek egyet :) Kedves kérdező, nem biztos, hogy adott sulikkal van gond, hanem inkább adott szakokkal. Valóban rengeteg a közgazdász végzettségű, és bizony azoknak a számát kéne csökkenteni, ahol ezt oktatják. Lehet, hogy Te nagyra vagy magaddal, mert Corvinusos vagy, de mielőtt lehurrognál egy másik iskolát, amit még csak nem is ismersz, gondolkozz egy kicsit, vajon tényleg a sulival van a gond?

Amúgy meg nehogy már Te legyél felháborodva, mintha az lenne a gond, hogy egy Gábor Dénesbe járt egyén elvenné előled a munkalehetőséget. Ha ennyire az a véleményed ami, akkor nem értem mit keresel a felsőoktatásban? Vagy Te úgy gondolod, hogy neked több jogod van ott lenni, mert bejutottál a Corvinusra? Nem tudom, ezzel a kérdéssel nekem nagyon ellenszenves lett már maga a suli is. Akinek ekkora arca van az normális ember nem lehet. Szállj le a földre és tartsd meg magadnak a véleményedet.

2011. okt. 8. 11:04
 10/17 anonim ***** válasza:

én szeretnék fősulira v egyetemre menni, pedig nem lennék olyan jó tanuló, ha nem igyekeznék annyira, tehát nem vagyok olyan okos, h mindent a kisujjamból rázzak ki.

engem konkrétan nem Mo érdekel hanem az én jövőm és ezért teszek erőfeszítéseket. nem szeretnék szakmunkás lenni, ez van.

2011. okt. 8. 11:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!