Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Miért akar mindenki egyetemre,...

Miért akar mindenki egyetemre, főiskolára menni? Mi lesz így ebből?

Figyelt kérdés

Szinte majdnem mindenkit felvettek a felsőoktatásba ha nem is az első helyre. Már most is óriási gond hogy rengeteg a diplomás. És még most is növekszik a számuk évről évre. Ezek a diplomás embereknek majd mind jól akarnak keresni egy kényelmes munkahelyen. Ha mindenki diplomás lesz ki fogja végezni a termelést. Mert ugye egy DIPLOMÁS ember nem fogja, inkább lelép. Azért majd kíváncsi leszek a jövőre.

Szerintem úgy lehetne megoldani hogy nagy mértékben vissza kéne fogni a diplomaszerzést. Mert ugye a Gábor Dénes is diplomát ad, csak éppen nem semmit. Tehát tényleg csak az jusson be egyetemre aki tényleg okos.

2011. okt. 7. 16:04
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Ó dzsízösz krájsz! Emberek hol éltek? A GDF KJF NYF BKF DF ZSKF re járt és végzett hallgatók jó része vagy munkanélküli vagy szakmát váltott, vagy esetleg szakmában dolgozik de a diplomás fizetési kategória alatt hacsak nem közalkalmazottak vagy óriási szerencsével bekerültek valahova.

ezek az egyetemek, főiskolák a fejpénzből élnek, ha bezárnák őket akkor elvezsítenék az ottani oktatók a munkályukat szóval inkább midnen hülyének adnak diplomát.

innen lehet szemezgetni hogy melyik diploma mennyit ér:

[link]

[link]

ja és ez a cégek véleménye nem gagyi HVG-s statisztika.

2011. okt. 8. 11:36
 12/17 anonim ***** válasza:

Nem tudom miért zavar az téged, hogy majdnem mindenkit felvettek, aki jelentkezett egyetemre.

Az államilag támogatott képzés, úgyis csak a jobban tanulók kiváltsága (tudom tudom többlet pontok). A költségtérítésesek meg fizetnek azért, hogy tanulhassanak, tehát nem az állam pénzén okosodnak. Aki meg nem tanul, így is úgy is kibukik.

Sok a diplomás? Közgáz diplomás lehet, hogy sok van, de összességében nem kellene ilyeneket mondani. Én agrár szakon vagyok, és nem bántam meg, hogy ezt választottam, sőt elég nagy esélyt látok rá, hogy ezzel el is tudok majd helyezkedni.

És mi az, hogy a diplomás ember nem fog termelni? Jó, az én esetemben a termelés szó szerint igaza :), de egy munkás ember, legyen az diplomásról, vagy szakmunkásról, így is termel, hisz hasznot hajt a cégnek, ahol dolgozik. A cég pedig adózik, tehát az állam is részesedik a nyereségből.

2011. okt. 8. 14:56
 13/17 anonim ***** válasza:

Ez most komoly, hogy miközben a közgázosokat fikázod, hogy milyen sok van, azt mondod, hogy agrár diplomával el fogsz tudni helyezkedni? Ó máj gád! :D

Nézd már meg pl www.profession.hu -n hány közgazdászt keresnek pl pénzügyi területre vagy könyvelőnek, bérszámfejtőnek stb, vagy hány mérnököt. Meg hány agrár"mérnököt" !

Azt hiszem én itt befejeztem. Jó, hogy olyanok okoskodnak akiknek lövésük sincs az egészről.

2011. okt. 8. 16:05
 14/17 anonim ***** válasza:

Igen, lehet, hogy cseppet kevesebb a munkalehetőség, de azt elfelejted, hogy agrármérnökökből sem lehet Dunát rekeszteni.

Egyébként köszönöm, hogy lenézed a szakomat...igen ez jött le.

De mindegy, majd meglátjuk ki jár jobban. A környezetemben élők között lehet találni ilyent is, olyant is. És igen, pont a közgazdászok nem tudtak elhelyezkedni, az agrárosok, a szakmájukban dolgoznak.

2011. okt. 8. 16:41
 15/17 anonim ***** válasza:

Na akkor még egyszer mondom: nézd már meg a profession.hu-t hogy hány agrárost keresnek jelenleg meg hány közgazdászt. Hallottál már erről az oldalról?Mert úgy látom nem igazán tudod kezelni. A cégek (vagy a Hr-esek) ide teszik fel azokat a pozíciókat amikre lehet pályázni.

Nem gondolod hogy az évi többszáz agráros aki végez meg az a 14 ember akit jelenleg keresnek nem igazán fedi egymást? Mármint matematikailag? :)

Ahhoz képest, hogy a közgazdászokból túlképzés van miért keresnek több százat jelenleg?

Hát igen furcsa dolgok ezek :)

2011. okt. 8. 17:15
 16/17 anonim ***** válasza:
igen jártam ezen az oldalon, és nem kell bemutatnod, már ismertem, és ismerem a többi álláshirdető oldalt is, még mielőtt belinkelnéd nekem.
2011. okt. 8. 18:06
 17/17 A kérdező kommentje:

Én csak azt szerettem volna mondani hogy nem jó ha egyszerre ennyi ember fog csalódni. Én azért mentem egyetemre mert érdekel a gazdaságtan, nem azért hogy majd esetleg többet keressek.

És a diplomás ember hogyan tudna termelni ha nincsenek megfelelő szakemberek pl. gázszerelő stb.

A végén már mindenki tudni fogja hogy hogyan lehet arrébb tolni a szekrényt csak senki se fogja odébb tolni.

2011. okt. 8. 22:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!