Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Vidéki vs Budapesti egyetemist...

Vidéki vs Budapesti egyetemistának jobb lenni?

Figyelt kérdés

A jobbat relatíve értem, kinek mi a jobb, nyilván.

Szerintem a vidéki egyetemvárosok hangulatosabbak és mindenképp olcsóbban megúszható.

Vidéki egyetemváros alatt Pécsre, Szegedre és Debrecenre gondolok, én a többi várost (mint pl. Miskolc, Nyíregyháza) ahol van egyetem, nem tartom egyetemvárosnak és szerintem nincs is meg a hangulatuk.

2019. dec. 7. 18:14
1 2 3 4
 31/37 A kérdező kommentje:

#30 Ilyen Nyíregyházán is van, nem egy egyedi eset szerintem ;)

#26 Szerintem sem egyetemváros Budapest :D Attól mert van ott nemtudom hány egyetem, nem a diáksereg van többségben és nincs is meg az a feelingje.

2019. dec. 9. 10:44
 32/37 anonim ***** válasza:
83%
Én eddig szegedi és budapesti egyetemista voltam. Mindkét város nagyon kedves és felejthetetlen számomra, Budapestre és Szegedre is öröm megérkeznem, a lelkem darabkáit otthagytam mindkét helyen. Pécsről hasonlóan vélekedem, nagymamám régen ott lakott, sokat jártam arra és szerettem. Debrecenben szakmai gyakorlatot töltöttem egy hónapig, sajnos Debrecent nem sikerült megkedvelnem, nem éreztem jól magamat ott. Költségek tekintetében egyértelmű Szeged viszi a legkisebb kiadásokat.
2019. dec. 9. 20:23
 33/37 anonim ***** válasza:
84%
Szerintem Budapestnek inkább egyetemi negyedei vannak. Ilyen pl a Palotanegyed Józsefvárosban (ELTE, KRE, Pázmány, SOTE) vagy Lágymányos (ELTE, BME). De valószínűleg lehetne még mondani. Ezekben én érzem azt a bizonyos feelinget, bár én enélkül is megvagyok: munka és egyetem mellett nem igazán van időm ilyenekkel foglalkozni.
2019. dec. 9. 20:24
 34/37 anonim ***** válasza:
77%

Én pécsi vagyok,itt is tanulok. Egyetemi élet szempontjából szerintem jó hely.A karok egymás közelében vannak:GYTK,ÁOK,BTK,TTK van közel,több kollégium is van a közelben,belváros gyalog is simán megközelíthető és forgalmas helyen van,tehát jó a buszközlekedés.(Egyetem városnak hívják ezt a részt.)

Aztán a város másik felén,de ugyan ilyen adottságokkal található a KTK és ÁJK.

Hetente vannak a kari bulik napi szintre elosztva. 3-4 szórakozó helyre járnak az egyetemisták(mondjuk nincs is nagyon más😂) Belváros szép,közelben ott a Mecsek,de amúgy egy szegény város.:( egyetemisták tartják fönt.

2019. dec. 11. 21:29
 35/37 anonim ***** válasza:
28%

Ennyi okoskodót... Miskolc szerintem sem egyetemváros. Jött itt a Wikipédiával, meg mindenféle fogalommeghatározással valamelyik értelmes, nem is értem miért. $z@rok rá, hogy milyen definíció szerint mi az egyetemváros. Ebben s kontextusban a kèrdező azt nevezi egyetemvárosnak, ahol az egyetem meghatározó szerepet tölt be a város életében. Egyszerűen fogalmazva, az emberek nagy részének Debrecent emlegetve az első 3 dolog közt, ami eszébe jut, szerepel az egyetem. Ezért Debrecen egyetemvárosnak tekinthető ilyen értelemben. Miskolcról hamarabb jut eszembe a bűnözés, az ipar, a DVTK és az etnikai kisebbség, mint az egyetem, ezzel nem megsértve a miskolciakat.

A kèrdező által egyetemvárosnak nevezett városokra valóban igaz, hogy meghatározó az egyetem szerepe a város életében. A szorakozóhelyeket jelentősen befolytaz egyetemisták jelenléte. Egyszer voltam vizsgaidőszak kellős közepén Debrecenben, és kihaltak voltak a sgorakozóhelyek, mi l a többség tanult. Mondták is, hogy ilyenkor érezhetően kisebb a forgslom, mint egy átlag szorgslmi időszakos hétvégén. Innen is látszik, hogy igen is egyetemváros.

A másik f@$zság, amit nyomattak sokan csak azért is, hogy Debrecen márpedig drága, és próbálták erről meggyőzni a kèrdezőt. Nos, Pesten egy SZOBA 50-től felfele van bőven, Debrecenben meg 30-40 között siman találni, ezt több ottani ismerősöm megerősíti. Pesten 150 ezer egy átlagos albérlet, Debben 100 körül, vagy kicsivel alatta már nem lehetetlen kifogni.

A kérdésre érdemben válaszolva: számomra egy tipikus egyetemváros hangulatosabb, mint Pest. A közösségi élet talán jibb, mint ott, mivel egyetemisták teszik ki a szórakozóhelyek nagy részét, nagyobb az összetartás stb. Pest viszont változatosabb.

2019. dec. 18. 21:41
 36/37 anonim ***** válasza:
*befolyásolja
2019. dec. 18. 21:43
 37/37 anonim ***** válasza:
0%
A sok gépelési hibáért bocsi, ez a tetű tablet mindent átjavìt, meg nehéz is írni rajta.
2019. dec. 18. 21:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!