Vidéki vs Budapesti egyetemistának jobb lenni?
A jobbat relatíve értem, kinek mi a jobb, nyilván.
Szerintem a vidéki egyetemvárosok hangulatosabbak és mindenképp olcsóbban megúszható.
Vidéki egyetemváros alatt Pécsre, Szegedre és Debrecenre gondolok, én a többi várost (mint pl. Miskolc, Nyíregyháza) ahol van egyetem, nem tartom egyetemvárosnak és szerintem nincs is meg a hangulatuk.
#30 Ilyen Nyíregyházán is van, nem egy egyedi eset szerintem ;)
#26 Szerintem sem egyetemváros Budapest :D Attól mert van ott nemtudom hány egyetem, nem a diáksereg van többségben és nincs is meg az a feelingje.
Én pécsi vagyok,itt is tanulok. Egyetemi élet szempontjából szerintem jó hely.A karok egymás közelében vannak:GYTK,ÁOK,BTK,TTK van közel,több kollégium is van a közelben,belváros gyalog is simán megközelíthető és forgalmas helyen van,tehát jó a buszközlekedés.(Egyetem városnak hívják ezt a részt.)
Aztán a város másik felén,de ugyan ilyen adottságokkal található a KTK és ÁJK.
Hetente vannak a kari bulik napi szintre elosztva. 3-4 szórakozó helyre járnak az egyetemisták(mondjuk nincs is nagyon más😂) Belváros szép,közelben ott a Mecsek,de amúgy egy szegény város.:( egyetemisták tartják fönt.
Ennyi okoskodót... Miskolc szerintem sem egyetemváros. Jött itt a Wikipédiával, meg mindenféle fogalommeghatározással valamelyik értelmes, nem is értem miért. $z@rok rá, hogy milyen definíció szerint mi az egyetemváros. Ebben s kontextusban a kèrdező azt nevezi egyetemvárosnak, ahol az egyetem meghatározó szerepet tölt be a város életében. Egyszerűen fogalmazva, az emberek nagy részének Debrecent emlegetve az első 3 dolog közt, ami eszébe jut, szerepel az egyetem. Ezért Debrecen egyetemvárosnak tekinthető ilyen értelemben. Miskolcról hamarabb jut eszembe a bűnözés, az ipar, a DVTK és az etnikai kisebbség, mint az egyetem, ezzel nem megsértve a miskolciakat.
A kèrdező által egyetemvárosnak nevezett városokra valóban igaz, hogy meghatározó az egyetem szerepe a város életében. A szorakozóhelyeket jelentősen befolytaz egyetemisták jelenléte. Egyszer voltam vizsgaidőszak kellős közepén Debrecenben, és kihaltak voltak a sgorakozóhelyek, mi l a többség tanult. Mondták is, hogy ilyenkor érezhetően kisebb a forgslom, mint egy átlag szorgslmi időszakos hétvégén. Innen is látszik, hogy igen is egyetemváros.
A másik f@$zság, amit nyomattak sokan csak azért is, hogy Debrecen márpedig drága, és próbálták erről meggyőzni a kèrdezőt. Nos, Pesten egy SZOBA 50-től felfele van bőven, Debrecenben meg 30-40 között siman találni, ezt több ottani ismerősöm megerősíti. Pesten 150 ezer egy átlagos albérlet, Debben 100 körül, vagy kicsivel alatta már nem lehetetlen kifogni.
A kérdésre érdemben válaszolva: számomra egy tipikus egyetemváros hangulatosabb, mint Pest. A közösségi élet talán jibb, mint ott, mivel egyetemisták teszik ki a szórakozóhelyek nagy részét, nagyobb az összetartás stb. Pest viszont változatosabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!