Vidéki vs Budapesti egyetemistának jobb lenni?
A jobbat relatíve értem, kinek mi a jobb, nyilván.
Szerintem a vidéki egyetemvárosok hangulatosabbak és mindenképp olcsóbban megúszható.
Vidéki egyetemváros alatt Pécsre, Szegedre és Debrecenre gondolok, én a többi várost (mint pl. Miskolc, Nyíregyháza) ahol van egyetem, nem tartom egyetemvárosnak és szerintem nincs is meg a hangulatuk.
Szerintem meg az az egyetemváros, ahol az egyetem az adott város meghatározó része - nagyságát, befolyását, létszámát tekintve. Akkor - ezen az alapon - Keszthely, Nyíregyháza, Szolnok, Gyöngyös stb. stb. is egyetemváros?
Nem!
Csak egyetemi város.
Kérdező, ha ennyire nem tudsz szöveget értelmezni, inkább ne is menj egyetemre :D olyan dolgokat adsz a számba, amiket nem is mondtam! Sőt, homlokegyenest az ellenkezőjét adod a számba!
Na de akkor még egyszer: egyetemváros, kertváros, belváros. Ezek a fogalmak VÁROSRÉSZEK.
Ilyet, hogy "ha egy városnak van kertváros nevű része, akkor az kertváros, egy büdös árva szóval nem állítottam". Nem és értem, honnan jött ez a kijelentés.
Olyan VÁROSTÍPUS, hogy "egyetemváros" nem létezik! Az "egyetemváros" kifejezés egy városrészt takar, amióta világ a világ
Jééé, az összeshez az van írva, hogy városrész :D
A #21 érti, mit akarok mondani.
Te nem bírod megérteni.
"Te nem bírod megérteni."
Te nem fogalmaztad meg értelmesen, ráadásul olyan dolgokat adtál a számba, amiket nem is mondtam.
Az egyetemváros pedig DEFINÍCIÓSZERINT egy városrész, semmi több. Ha a 21-es logikáját néznénk, akkor Budapest sem egyetemváros, mert Budapestnek nem az egyetem a legfontosabb funkciója.
Előző:
"... bár kétlem, hogy létezik még egy olyan város ahol annyira szar a tömegközlekedès, mint Debrecenben, hogy lezavarnak a buszról, ha van érvényes jegyed is, nem áll meg a busz, kötekszik a sofőr, nem enged felszállni, nem hajlandó jegyet adni, stb."
Világos:
Érvényes jeggyel lezavar a kötekedő sofőr arról a buszról, amelyik nem akar megállni, így nem enged felszállni, ráadásul jegyet sem ad!
A rohadt életbe, ilyen helyről menekülj is, nem neked való...:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!