Vidéki vs Budapesti egyetemistának jobb lenni?
A jobbat relatíve értem, kinek mi a jobb, nyilván.
Szerintem a vidéki egyetemvárosok hangulatosabbak és mindenképp olcsóbban megúszható.
Vidéki egyetemváros alatt Pécsre, Szegedre és Debrecenre gondolok, én a többi várost (mint pl. Miskolc, Nyíregyháza) ahol van egyetem, nem tartom egyetemvárosnak és szerintem nincs is meg a hangulatuk.
Nem hiszem el, hogy nost azon álltok le itt vitatkozni velem, hogy micsoda Miskolc. Nekem sosem lesz egyetemváros és kész. Mellesleg szóba se jöhet, mert ott nincs az a szak, ahová menni akarok.
A másik meg, Debrecenről se akarjatok meggyőzni hogy drágább mint Bp mert nem az. Jó, persze a karácsonyi forgatagban minden drága, meg oké, a diákbérlet is drágább, de laktam Pesten és van összehasonlítási alapom hogy ugyanannyi pénzért milyen színvonalon lehet lakni ott meg milyenen Debrecenben.
"Nekem sosem lesz egyetemváros és kész"
Az a baj, hogy fogalomzavarban vagy (egyébként sokan rosszul használják ezt a szót). Az "egyetemváros" az egy városrész, ahol elterül az adott város egyetemi campusa, és az ehhez kapcsolódó infrastruktúra. Tehát Miskolcnak igenis van egyetemvárosa.
"Mellesleg szóba se jöhet, mert ott nincs az a szak, ahová menni akarok."
Valójában itt van a kutya elásva. Ha nincs ott az a szak, akkor meg se kellett volna említened, hogy "azok nem is egyetemvárosok", teljesen lényegtelen a kérdésed szempontjából.
Debrecenben minden elszállt: drága az albérlet, a tömegközlekedés (viszont jó), a parkolás és minden.
Szeged és Pécs nincs ennyire elszállva költségileg!
Debrecenben van 30 ezer egyetemista, ebből 6-7 ezer külföldi, akik tele vannak pénzzel, és mindent megvesznek, semmi sem drága. (a taxisok híznak a legjobban)
Viszont a Debreceni Egyetem pofátlanul gazdag, hihetetlen hogy mi pénze van, nagyobb az önálló költségvetése mint egy nagyobb magyar városnak!
,,Viszont a Debreceni Egyetem pofátlanul gazdag, hihetetlen hogy mi pénze van, nagyobb az önálló költségvetése mint egy nagyobb magyar városnak!”
Ez igaz, viszont szomorú, hogy nem minden karra költenek. Nézzük meg a kémia épületet kívülről-belülről, minden elàrul.
Amiről te beszélsz, az egy városrész. Van olyan városrész is, hogy kertváros. Most akkor minden város, aminek van kertvárosa egyben kertváros is? 😂 Vagy még egyszerűbb: minden városnak van egy belvároa nevezetű területe, de ha te külterületen laksz nem mondod, hogy a belvárosban laksz. Te vagy fogalomzavarban. Nagyon szereted Miskolcot, én egy rossz szót nem mondtam róla, de hülyeséget ne állíts róla.
Miskolc ipari nagyváros, nem egyetemváros és kész.
Miskolc környéke mesébe illően szép - és van egyeteme.
Pécs belvárosa gyönyörű, a környéke gyönyörű, van feelingje - és egyetemváros.
Szeged belvárosa szép, van feelingje - és egyetemváros.
Debrecennek is van feelingje - és egyetemváros.
Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!