Egy átlagos egyetemistának mennyi szabad ideje van?
Szia!
Ez függ attól, hogy milyen szakra jársz.
Színházba elmenni azért lesz időd, ennyire nem durva.
De készülj fel arra, hogy a villamosmérnöki az egyik legnehezebb szak, tényleg kihívás lesz valószínűleg.
Kéthetente egyszer szerintem belefér. Nem lesz könnyű az biztos. A teljes hét sűrű lesz, mivel a laborfoglalkozások vagy a gyakorlatok sokszor délutánra, estére esnek.
A Neptuntól is függ, hogyan sikerül kialakítani az órarendet.
De alapvetően elszántság és sok szorgalom kell. Már most nyáron lehet lapozgatni Bárczy Integrálszámítás, differenciálszámítás c. könyveit, nehogy meglepetés érjen egyváltozós analízisből.
A mérnökhallgató szabadidő szempontjából nem igazán tekinthető átlagos egyetemistának...
Kéthetente egy színház bőven belefér, sőt, szerintem kifejezetten ajánlott. Nem írtad, milyen bérletekről van szó, de ha fix napokra szól, akkor érdemes a megújítás előtt megvárni, amíg kiderül az órarended illetve ZH-rended (ZH előtti este szerintem nem nagyon fogsz majd színházba vágyni).
Köszönöm szépen a válaszokat!
Utolsónak, szabadbérletekről van szó.
Én Kandós vagyok, most ért véget a vizsgaidőszakom (illetve június elején még).
A vizsgaidőszak nem volt annyira nehéz, sem a mostani, sem a téli. Nagyon meghúzom a szorgalmi időszakot, hogy lehetőleg minél több tantárgyból legyen megajánlott jegyem. Most is, illetve télen is csak két tárgyból vizsgáztam, a többiből megajánlottat kaptam. Egyébként ebben a félévben 5 vizsgás tárgyunk volt. (Elektronika I, Méréstechnika I, Digitális technika II, Matek II, Villanytan II), tavaly is (Informatika I, Matek I, Digit I, Anyagismeret, Villanytan I).
Ami nagyon nehéz, az a szorgalmi időszak bizonyos részei. Pl. amikor egy héten sok zh van (2-3, nagy tárgyakból) és akkor még ott vannak a labor beugrók, meg a jegyzőkönyv írás... stb.
Sajnos ilyenkor az embernek le kell tenni a valagát, és addig küzdeni, amíg megérti, illetve addig tanulni, amíg nem tudja! A laboratóriumi jegyzőkönyvekkel viszont lehet "csalni", egy szent ember létrehozta a Tina nevű programot. :)
Ősszel imádkozzatok értem, most jön az egyik legnehezebb félév. :D
Egyébként nagyon jó suli ez a Kandó, a tanárok többsége segítőkész/jóindulatú, ez sokat segít pl zh időszakban.
A BME-ről sok kritikát mondtak nekem... leginkább arróé, hogy nagyon húzós. Egy volt kollégám mesélte nekem, hogy széttanulta magát állandóan, ennek ellenére már tavaly egy év csúszásban volt.
Nagymamám egy félévet tanult ott (végül elment szülni és később máshol folytatta a tanulmányait), többször mondta nekem, hogy vért pisilt sokszor..
Vagyis a BME-VIK inkább "erősebb elméleti alapot" ad neked, az OE-KVK-n meg igyekeznek gyakorlatiasan oktatni.
Üdv
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!