Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Honnan fogom tudni, hogy...

Honnan fogom tudni, hogy mikor lesz az első előadás (egyetem)?

Figyelt kérdés

A héten volt a beíratkozás, de az ilyen adminisztrációs dolgokon kívül semmi tájékoztatás nem volt.

Az egyetem még korábban küldött valami neptun kódot, de nekem ez teljesen káosz még egyelőre.

Mikor és ki fog engem tájékoztatni, hogy mikor lesz az első előadás és helyileg hová kell menni??

Illetve mikor tudom meg az órarendet??

Nem kellett volna már az egyetemnek ezekről tájékoztatnia?

2019. szept. 5. 14:04
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
16%
Gólyatábornak annyi köze van az egészhez, hogy ha tényleg ennyire sötét vagy, ott talán a pár száz társadról és felsőbb évesekről ragadt volna rád egy kis értelem..
2019. szept. 5. 14:44
 22/28 anonim ***** válasza:
89%

Kérdező, most már fejezd be a vitatkozást itt mindenkivel, és kövesd a tanácsokat amiket kaptál.

Nézz utána a dolgoknak amiket kérdeztél az egyetemed honlapján és a Neptunban.

Emellett sürgősen vedd fel a tárgyaidat ha még nem tetted meg. Elvileg kell legyen egy minta tanterv ami alapján tudni fogod hogy miket kell felvenni. De a Neptunban a tárgyfelvételnél is ki lesz írva hogy melyik tárgy a kötelező. Azokat vedd fel, és látni fogod az órarendedet. Minden tárgyhoz általában egy előadást és egy gyakorlatot kell felvenni. Ezt tényleg kezdd el most intézni mert valóban ahogy írták mások, lehet hogy csak ezen a héten tudod megtenni, ha nem akkor úszik a féléved.

2019. szept. 5. 14:49
 23/28 1112 ***** válasza:
100%

Kaptál a felvételedről valami papírt levélben szerintem. Na, abban benne van, hogy mit kell csinálni a Neptunnal

Meg kell még valami kormányablakban vagy hol ilyen NEK-adatlapot is csináltatni egyébként, abból készítik a diákigazolványodat.

Megvan adva mindenhol, hogy mettől meddig tart a tantárgyfelvételi időszak; két dátum. De sok helyen az elsőéveseknek fölveszik a tárgyaikat egyébként , úgy tudom.

És akkor ha felveszed a tantárgyaidat, akkor bele kell menni a neptunban van egy olyan, hogy órarend. Na, és akkor ott valami olyan pöttyöt bepipálsz az órarendnél, hogy jelezze ki az egész féléveset, és akkor máris látod.

Viszont nagyon fontos, hogyha egyébként nektek kell fölvenni a tantárgyaitokat, ne fuss ki az időből. Ja és a szabadon választott tárgyakat, ha olyat is veszel fel, annak lehet, hogy az időpontjai csak később kerülnek bele a Neptunba, mert ugye ottan nagyobb egyeztetés kell. (Egyébként van olyan, hogy elő van írva, hogy X darab szabadonválasztottat, és x darab kötelezően választottat is teljesíteni kell a kötelezők mellett. Ezek amúgy benne vannak a mintatervben is, vagy a neptunban amikor rámész, hogy tárgyfelvétel, és listázod a tárgyakat, akkoris oda van írva mellé, hogy kötelező , vagy választható.) De egyébként a szabadon választósoknál lehet, hogy rögtön oda ki van írva, amikor rámész, hogy felvétel, és ott van az a sáv, ahol ki kell pipálni, hogy melyikre iratkozol föl, és ott azon a sávon , abban a sávban/sorban, ahol a pipa van, és ott végighúzod oldalra az egeredet; akkor lehet, hogy ír még ki plussz információkat, meg még az ablak tetetjén a felvétel ablakában is lehet, hogy vannak még plusz infók. Ha valami nem megy, akkor hívd föl a tanulmányi osztályát az iskoládnak, vagy írj nekik e-mail-t. Ja meg egyébként tantárgyakat akkor tudsz fölvenni, ha már aktiválva van a féléved. Lehet, hogy már aktiválták neked, de lehet , hogy neked kell. És a tantárgyaknál szóval van egy ilyen mintaterv, valahol sulihonlapról, esetleg neptunból , vagy amikor még nem vagy belépve neptunra, de rámentél arra az oldalra, akkor ott alul is lehet, hogy oda van rakva; de mindegy, valahol biztos megtalálod a mintatervet. Vagy sulihonlap, vagy neptun külső oldala bejelentkezés nélkül, vagy bejelentkezés után. És akkor aminél azt látod, hogy első félév van kiírva , akár a neptunban, akár a mintatervben látod, akkor azt felveszed azt a tantárgyat, ahol az ajánlott félév első. Vagy ahanyadéves leszel. Egyébként, ha belefér az órarendedbe, és győzöd energiával, akkor akár vehetsz föl másik tantárgyakat is, meg például ezt még fontos lenne megtudnod, hogy hány szabvál-t , meg hány kötelezően választhatót kell még teljesíteni a kötelezők mellé.

2019. szept. 5. 14:53
 24/28 anonim ***** válasza:
25%

Kedves kérdező, nem kell semmit csinàlnod majd elintézi az egyetem, hogy ne kelljen ;)

Válaszoló társaim, minek töritek magatokat? Aki hülye az is marad, ha valahogy sikerülne is tárgyakat felvennie akkor is ütközne egy csomó olyan nehézségbe amit nem tud megoldani, egyszerűen nem érti. Nem kell mindenkinek egyetemet végeznie!

2019. szept. 5. 14:57
 25/28 1112 ***** válasza:
100%

[link]

itt egy segítség a neptunhoz.

"Hogyan tudok félévet aktiválni/passziválni?

Erre az Ügyintézés / Beíratkozás/bejelentkezés menüponton van lehetőség. Ekkor az felületen található táblázatban megjelenik az aktuális kérvény sora, melyet kitöltve nyilatkozhatunk az aktuális félévi státuszunkról.

A bejelentkezési időszak leteltével a kérvény nem lesz elérhető ezen a felületen. Az utólagos félév aktiválás/passziválás eljárása karonként eltérő lehet."

De egyébként be vagy már iratkozva? Mert ha nem , akkor szerintem lehet, hogy el kéne menni beiratkozni. És nézd meg, hogy olyankor hívd a tanulmányi osztályt, amikor bent is vannak, ez lehetséges, hogy minden nap vőáltozik, de biztos ki van írva az iskoládnak a honlapjára. Szóval menjél el,és iratkozzál be. Egyébként nemtom volt-e már évnyitód, oda kötelező lesz elmenni szerintem, kaptok infokat, meg pl hallgatói szerződést. Nézd meg a leveledben amit kaptál, hogy mikor lesz évnyito. De lehet, hogy már lekésted, de amúgy akkor van a beiratkozás. Tehát ugy tudod aktiválni a félévedet, ha elmentél már beiratkozni. Énszerintem.

2019. szept. 5. 15:07
 26/28 anonim ***** válasza:
100%
#25 Írta korábban a kérdező hogy már beiratkozott.
2019. szept. 5. 15:10
 27/28 1112 ***** válasza:
17%
Ja akkor jó, akkor okés. :)
2019. szept. 5. 15:14
 28/28 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítő válaszokat!
2019. szept. 5. 15:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!