ÁÁÁÁÁ bajban vok. Mi az hogy 3 a négyzeten?

Ne csináld már, hogy abból sem érted amit ma 20:39-kor írtam...
Akkor sajna tényleg meg fogsz bukni.

De basszus, ne bántsátok már, nem tehet róla, hogy kicsit nehezebb a felfogása, ha nem az ő tempójában magyarázta el neki a tanár. Na, figyi, nem érted ezt a hatványozást.
Az a lényeg, hogy 3 a négyzeten=3 a másodikon. Azt is elmondom, miért a négyzeten, egész egyszerűen azért, mert így is szokták mondani. De azt, hogy három a negyediken, nem mondják négyzetennek. Na és a hatványozásnál, ha az van hogy 3 a másodikon/négyzeten nem 3*2, hanem 3*3, mert 3 a másodikon, tehát két db hármas megszorozva egymással! de ha azt mondom, hogy 8 a tizediken, akkor nem 8*10, hanem 8*8*8*8*8*8*8*8*8*8. Érted? Ha valami nem világos, mondd nyugodtan, nagyon szeretnék segíteni.

21:42
Nekem is voltak hasonló problémáim, de nekem volt eszem segítséget kérni, de nem az utolsó pillanatban.
Osztálytársaktól, a témában érdekelt tanártól, sőt magántanártól is, ha kellett.
Ilyenkor már régen késő.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!