Fizika! Valaki segítene nekem? Léccike

Figyelt kérdés

Ezekre kéne válaszolni :S:S:S

1.)Több jelenség is kapcsolódik a napszélhez. Sorolj fel néhányat (3db)

2.)-Hogyan hűsít a ventilátor?

3.)-Miért nem esik a Föld a Napra?

4.)Kik voltak azok a magyar szárm.tudósok akik 1945-ben részt vettek az atombomba megalkotásában?(5db)

5.)hogyan működik a szonár?

6.)hogyan beszélgetnek a delfinek?

7.)A gólyák vitorlázva repülésének fizikai magyarázata.

Ennyi lenne :S (:(:(: és köszi előre aki válaszol rá ha nem is mindre de legalább párra (:(: de én is keresem azért (:

2010. máj. 12. 19:16
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Hát akkor keresd még egy picit. Google.hu, mindent megtalálsz sztem
2010. máj. 12. 19:22
 2/11 A kérdező kommentje:
keresem csak az a baj h a pl. az 1es h sokat írna le és nem tudok ki igazodni rajta :S:S:S tudom hülye vagyok de ez van de ha vki tud akk segítsen
2010. máj. 12. 19:33
 3/11 anonim ***** válasza:
2010. máj. 12. 19:40
 4/11 anonim ***** válasza:

2. A ventilátor által mozgatott levegő a bőrfelszínén lévő nedvességet, izzadtságot magával viszi, elpárologtatja. A párolgás hőelvonással jár. Hűti a bőrfelszínt.

5. hanglokátor. Egy adott frekvenciájú hangjelzést bocsát ki a szonár a víz alatt, majd méri annak visszaverődést. Keményebb, adott távolságon belül lévő tárgyakról a hanghullám visszaverődik. Megjeleníthető a lokátor ernyőjén. A tengeralattjárókat pl. újabban gumi jellegű burkolattal látják el védekezésül emiatt.

7. felszálló légáramlat, termik. Nem csak a gólyák hanem a vitorlás repülők is ezt használják ki. A lényege, hogy a föld felszínén felmelegedő levegő felfelé áramlik. Ez a felfelé mozgó légáramlat gyakorlatilag felemeli a gólyák szárnyain képződő felhajtóerővel a madarakat. Miközben akár kőrözve, vagy folyamatosan vitorlázva repülve haladnak, emelkednek. Ha kikerülnek a feláramló légoszlopból a felhajtóerő megszűnik és ilyenkor vagy visszatérnek szárnycsapásokkal vagy továbbszállnak.

Nem szakszerű, de remélem érthető. Egyszerűen próbáltam megfogalmazni.

2010. máj. 12. 20:09
 5/11 A kérdező kommentje:
köszönöm :) már ezzel a 3 válaszoddal is NAGYON sokat segítettél (:
2010. máj. 12. 20:17
 6/11 anonim ***** válasza:

Miért nem zuhan bele a Föld a Napba: ez elég részletes és könnyen eltéveszthető téma, sok olyan új fogalom jelenik meg itt, amit a hétköznapi életből nehéz szemléltetni. A Föld körül keringő Holddal kapcsolatban próbáltam meg összefoglalni a lényeget egyszer régebben:

02-28 21:19-es válasz itt:

http://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__termeszettudomanyo..

03-01 11:45-es válasz itt:

http://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__termeszettudomanyo..

2010. máj. 14. 11:06
 7/11 anonim ***** válasza:
02-28 21:19-es válaszból kettő is van a megadott helyen, a másodikra gondolatam.
2010. máj. 14. 11:10
 8/11 anonim ***** válasza:

Napszélhez kötődő jelenségek: most kapásból egyetlenegy jut ott eszembe: sarki fény.

[link]

OFF: a mi számunkra a sarki fény egy különlegesség, afféle tudományos jellegűenk tűnik, de például az eszkimók és a lappok számára olyan jólismert jelenség, mint a mi számunkra a szivárvány. Meséiben, mítoszaiban is gyakran szerepel a sarki fény. Persze, mivel természeti népekről van szó, mindenféle mesés dolgokat kézelnek mögéje (a sarki fény egy út, amin keresztül a Hold házához fel lehet menni szánnal, a túlvilgágon élő lányek labdajátéka, stb.)

2010. máj. 14. 11:15
 9/11 A kérdező kommentje:
köszönöm :D
2010. máj. 14. 17:49
 10/11 anonim ***** válasza:
Szívesen, és sok sikert kívánok hozzá.
2010. máj. 15. 02:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!