Másodfokú egyenletek, miért nem megy?
Jövőre érettségizem, és sajnos matekból katasztrófa vagyok. Tanár azt mondta hogy próbáljam meg begyakorolni a másodfokú (+ Elsőfokú +Pitagorasz) egyenleteket tanulni. Azonban egyszerűen nem megy. Nézek videókat behelyettesítek, közel sem az jön ki mint aminek kellene. Ementoron csinálom a feladatokat de nem megy. Valaki segítene mit rontok el?
Fénykép a füzetemből: [link]
Első második feladatba be se tudtam helyettesíteni normálisan, harmadikba ment, de nem az jött ki.
Nem sértésből, de a negatív előjelek nem viccből vannak ott...
És ha lehet, próbáld már meg úgy feltölteni, hogy ne kitört nyakkal kelljen nézni...
Nézzük akkor a másodikat, amiben én látom a behelyettesítést, vagy valamit képzelek.
1. Sokat segítene, ha mindig olyan alakra hoznád az egyenletet, mint a harmadik, tehát hogy elől van a másodfokú tag.
2. A megoldóképletbe nem az x-eket kell berakni, hanem az együtthatókat. Amivel szorozva van az x négyzet és x. Ha azt látod, hogy -2x, akkor az együttható a -2. Ésígytovább.
Valóban megdöbbentő a tudatlanságod.
A feladat megoldása: [link]
Egy néhány videót ajánlok: (Ezek sok videót tartalmaznak)
Gyakorolhatod!
Ha nem megy kérdezz, segítünk!
-x volt meg x a másodikon. Hogy írjam azt akkor be?
-x az tulajdonképpen -1-szer x... az együttható a -1...
Újra a segítségeteket kérném. A tegnapi képformában történő megoldás sokat segített, de feladatot továbbra sem bírom helyesen megcsinálni. Itt van két feladatról kép:
Az elsőnél annak a számnak nincsen gyöke... nem is értettem megpróbáltam felírni de rossz volt.
A másodikat megcsináltam, és még az ellenőrzés is jó lett, viszont az ementor a x1:-9 és x2:-10-et rossz válasznak titulálta, és x1:10 x2:9 lett.... Lassan lépésről lépésre megcsináltam és egy teljesen más dolog kijön...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!