Mekkora volt a 23000 kg tömegű tehervagon sebessége az ütközés előtt km/h-ban?
Gyógyszerész hallgató vagyok Debrecenben és ilyen online fizika házikat kapunk. A 12 kérdésből már mindet megválaszoltam csak ezt nem. Ha elrontom egyszer pontlevonás jár érte, ezért fontos lenne jó eredményt kapni. Ha valaki szombat éjfél előtt ki tudná számítani nagyon hálás lennék. Lehetőleg a feladat menetét is írd le. Köszönöm!
Egy 36000 kg tömegű tehervagon elszabadult és miután lejtős úton felgyorsult, a vízszintes szakaszon 91,8 km/h sebességgel halad a 23000 kg tömegű tehervagon után. Ütközés után összekapcsolódva haladnak tovább, és egy lejtőn 27,73 m magasra jutnak fel. Mekkora volt a 23000 kg tömegű tehervagon sebessége az ütközés előtt km/h-ban?
kérdező vagyok
haha, jó is lenne, ha ezt beírhatnám. Egyébként, még annyit hozzáfűznék, hogy a gravitációs gyorsulás itt tekinthető 10 m/s^2-nek nyugodtan. Nem fizika szakosok vagyunk elvégre.
Itt meg van oldva, bár más értékekkel:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__hazife..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!