Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Valaki leírja a megoldást?

Valaki leírja a megoldást?

Figyelt kérdés
Csak ellenőrzés céljából. Ez egy matekverseny feladata volt: Laci és Kati sakkoznak. Lacinak 7 mp-vel kevessebb Katinak 9 mp-vel több időbbe telik felállítani a sajázát bábúit mint amennyi időbe telt mindkettőjüknek felállítani az egész táblát. Mennyi ideig tart Lacibak és Katinak felállítani a saját bábúikat?

2015. nov. 9. 19:23
 1/3 anonim ***** válasza:
Csak ellenőrzés céljából ideírhatnád a végeredményt, amit ellenőriznünk kéne…
2015. nov. 9. 19:47
 2/3 A kérdező kommentje:
Eredményem nagyon nem volt... :/ (nekem most csak az eredmény kellene. Kérlek ne akadj fent most ezen a mondaton.)
2015. nov. 9. 20:28
 3/3 anonim ***** válasza:

Hát hallod... biztos, hogy így volt megfogalmazva a feladat? Szó szerint? Amikor olvastam, olyan érzésem volt, mintha emlékezetből írtad volna le a feladat szövegét ... nagyjából. Első olvasásra nem is értettem, hogy miről van szó, sőt másodikra se. Szerencsére nem adtam fel. Jó kis feladat, tetszik! :-)

A megoldás:

Lacinak 56 másodperc kell felállítani a saját bábuit (3,5 másodperc/bábu). Katinak 72 másodperc kell felállítani a saját bábuit (4,5 másodperc/bábu).

Kicsit lassúak, szó ami szó :-) viszont nyugodtan le lehet ellenőrizni, az eredmény jó.

2015. nov. 10. 10:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!