1-9 úgy kell felírni egymás után az egymást követő számokat hogy a végeredmény 0 legyen (a reláció jeleket kell pótolni). A megoldást leírja nekem valaki?
Először is tisztázzuk a feladatot...
Egymás után le kell írni 1-től 9-ig a számokat. MŰVELETI jeleket* kell közéjük elhelyezni úgy, hogy a végeredmény 0 legyen.
* nem relációs jeleket :D
Így gondoltad? :)
Plusz: "Aki segít, az le tudná írni a gondolatmenetet is? Előre is köszönöm."
Kiokoskodtam...:)
1+2+3+4:5+6-7+8-9
1+2+3+4=10
10:5=2
2+6=8
8-7=1
1+8=9
9-9=0
Bocs, 2-eske, de most megint "csúnya" leszek; azaz nem mondom meg a megoldást, hagylak gondolkodni, mint a kérdezőt is. :D
Tehát: a megoldásod így nem stimmel. Ugyanis a szorzás és az osztás magasabb rendű művelet, mint az összeadás és a kivonás. Ez pedig azt jelenti, hogy egy műveletsorban mindig a szorzást és / vagy az osztást végezzük el előbb, a többit csak azután.
A te műveletsorodban tehát az első elvégzendő művelet a 4:5 --> És így nem stimmel az eredmény.
Mit kell tenni, hogy mégse az osztással kelljen kezdeni, azaz haladhassunk szabályosan, balról jobbra a műveletvégzéssel? :)
Ha ezt tudod, és megteszed, akkor jó lesz a megoldásod. :)
Na, hiszi a piszi... :P
Mutassátok csak gyorsan, hova kerül az a zárójel. :)
(1+2+3+4):5+6-7+8-9
-----
Te kis hitetlen!...:))
Naná, hogy kis hitetlen vagyok, amikor képes voltál leírni, hogy neked úgy is kijött az eredmény... :P
De így már okés; jöhet a következő feladat. :D
Jut eszembe: "Az élet olyan, mint a matekóra: alighogy kész vagy egy feladattal, máris kapod a következőt."
(Nem tudom, ki a szerzője, és most nincs kedvem rákeresni...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!