A kőszívű ember fiai című könyvből egy kérdést kéne nekem megválaszolni, megválaszolnátok?
Olvasónaplót kellett írni és voltak kérdések, amik közül az egyiket nem sikerült megválaszolnom.Segítenétek?
A kérdés: Milyen történelmi eseményhez kapcsolódik a regény cselekménye? Bizonyítsd egy idézetttel!
Az idézet fogalmát tiszázd magadban.
Neked kellene idézned belőle egy kicsi rész ami a szabadágharccal kapcsolatos!
No akkor én is beszállok a városi köcsögök sorába (kár lenne kimaradni:)
- kedves kérdező, ahogy itt már idézték is, a kérdésedben nincs benne, hogy tisztában voltál a történelmi eseménnyel; valaki megírta, erre Te leköcsögözted - ügyi - erre szoktam mondani, az isten mentsen meg az ilyen osztályelsőktől
A kőszívű volt azon ritka kötelezők egyike, amelyik még gimiben is kifogott rajtam, de próbálok visszaemlékezni
Reformkor - megyegyűlés: Az első lépcső "ama" magaslathoz (ezt annak idején töri órára is be szoktam vinni)
az 1848-as események: Tavaszi napok (rögtön az elején ottan vagyon a dátum is - a bécsi forradalomé)
- Párharc mennykövekkel (Budavár ostroma)
Biztos van több hely is, ahonnan idézeteket írhatsz ki, hirtelen ezek jutottak eszembe. Jó vadászatot!
Köszönöm szépen a válaszodat!
Egyébként meg ha visszamegyünk arra a hozzászólásra amiben az volt hogy a cselekmény milyen...kapcsolódik akkor észrevehetjük hogy az emberke aki feltette a kérdést az (flegmán) válaszolt rá. És gondolom ebből adódóan köcsögöztem le..Nem azért mert megmondta a választ..És tényleg nincs benne a kérdésbe hogy ezt már tudtam..de akkor is visszaakartam vágni ezzel..
A Királyerdőben c. fejezet elejéről nyugodtan idézhetsz.
Ez volt az 1848-49-es forradalom és szabadságharc egyik leghíresebb, és magyar részről győztes csatája.
A magyarok vívták az osztrákok ellen.
Itt harcolt, vívott párbajt egymással Richárd és Palvicz Ottó, a magyar huszárok az osztrák hadsereg ellen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!