Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » A kőszívű ember fiai című...

A kőszívű ember fiai című könyvből egy kérdést kéne nekem megválaszolni, megválaszolnátok?

Figyelt kérdés

Olvasónaplót kellett írni és voltak kérdések, amik közül az egyiket nem sikerült megválaszolnom.Segítenétek?

A kérdés: Milyen történelmi eseményhez kapcsolódik a regény cselekménye? Bizonyítsd egy idézetttel!

2015. aug. 14. 17:11
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Segíteni? Na ez fájt..:D
2015. aug. 14. 20:43
 12/17 A kérdező kommentje:
Buta vagyok mint a tök?:p A mi iskolánkban én vagyok az osztályelső és még pénzjutalomban is részesültem..Kiszerettem volna próbálni az oldalt mert sokat hallottam felőle..és véletlenszerűen nem tudtam egy kérdést..gondoltam ez jó első kérdés lenne..
2015. aug. 14. 20:48
 13/17 anonim válasza:

Az idézet fogalmát tiszázd magadban.

Neked kellene idézned belőle egy kicsi rész ami a szabadágharccal kapcsolatos!

2015. aug. 15. 17:50
 14/17 chtt ***** válasza:

No akkor én is beszállok a városi köcsögök sorába (kár lenne kimaradni:)

- kedves kérdező, ahogy itt már idézték is, a kérdésedben nincs benne, hogy tisztában voltál a történelmi eseménnyel; valaki megírta, erre Te leköcsögözted - ügyi - erre szoktam mondani, az isten mentsen meg az ilyen osztályelsőktől

A kőszívű volt azon ritka kötelezők egyike, amelyik még gimiben is kifogott rajtam, de próbálok visszaemlékezni

Reformkor - megyegyűlés: Az első lépcső "ama" magaslathoz (ezt annak idején töri órára is be szoktam vinni)

az 1848-as események: Tavaszi napok (rögtön az elején ottan vagyon a dátum is - a bécsi forradalomé)

- Párharc mennykövekkel (Budavár ostroma)

Biztos van több hely is, ahonnan idézeteket írhatsz ki, hirtelen ezek jutottak eszembe. Jó vadászatot!

2015. aug. 15. 21:36
 15/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszodat!

Egyébként meg ha visszamegyünk arra a hozzászólásra amiben az volt hogy a cselekmény milyen...kapcsolódik akkor észrevehetjük hogy az emberke aki feltette a kérdést az (flegmán) válaszolt rá. És gondolom ebből adódóan köcsögöztem le..Nem azért mert megmondta a választ..És tényleg nincs benne a kérdésbe hogy ezt már tudtam..de akkor is visszaakartam vágni ezzel..

2015. aug. 16. 10:44
 16/17 anonim ***** válasza:

A Királyerdőben c. fejezet elejéről nyugodtan idézhetsz.

Ez volt az 1848-49-es forradalom és szabadságharc egyik leghíresebb, és magyar részről győztes csatája.

A magyarok vívták az osztrákok ellen.

Itt harcolt, vívott párbajt egymással Richárd és Palvicz Ottó, a magyar huszárok az osztrák hadsereg ellen.

2015. aug. 16. 20:20
 17/17 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm erzsimama! Hasznos volt a válaszod! :)
2015. aug. 18. 13:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!