Van olyan zokni ami nem szöszöl, és mégsem rohad bele az ember lába?
Én el tudom képzelni, hogy egy gyengébb minőségű szöszöl.
A lábrohadás kérdése több dologtól függ. Ha a láb ápolatlan, vagyis nincs eltávolítva a bőrkeményedés, gombás, a zokni nincs 60 fokon mosva, a cipő nincs rendszeresen kifertőtlenítve, akkor könnyen büdösödik a láb.
Pláne ha műbőr cipőről van szó.
Aztán vannak olyan apró bakik, mint mikor valaki spórolni akar a mosószerrel, és az előírt mennyiséget nem adja hozzá a mosáshoz, sok ilyenről hallottam már életem során. Az úgy pedig nem pálya.
Szóval összetett a dolog.
Amúgy a cipőfertőtlenítés sem egyszerű dolog manapság. Mert akár hiszitek, akár nem, a lábszagűzőnek hirdetett spray-k nem hatásosak! Lehet ez akár a legdrágább Scholl, vagy hasonló árkategóriájú, akár olcsóbb, egyik sem ér semmit, ha már egyszer büdös a cipő.
Állítólag van olyan fertőtlenítési módszer, ami tényleg hatásos, ez pedig a formalinnal történő kezelés, csakhogy régebben ehhez recept nélkül hozzá lehetett jutni a patikában, ma már előbb el kell menni a háziorvoshoz, hogy felírják.
Az sem megoldás, hogy csak valódi bőr cipőt hordunk. Mert a divatos (főleg női) cipők sokszor műbőrből vannak.
Egy nőnek pedig kell, hogy legyenek magassarkúi, különböző színekben, sarokmagasságban, hogy passzoljon minden egyes ruhához, aztán évszak szerint sem mindegy, hogy milyen a fazonja, zártabb vagy nyitottabb, és persze lapos sarkú ugyanúgy kell. Elegánsabb, sportosabb is, mindenféle.
Valódi bőrből pedig magassarkú cipőket illetően, csak feketét, barnát lehet kapni. Ha valaki nemcsak hivatalos, komoly kinézetet szeretne, akkor kellenek a színes cipők is. Ilyenek pedig nincsenek megfizethető áron bőrből.
Az pedig ritka, ha valaki ki tud fizetni egy pár színes bőrcipőért 50 ezret, és akkor örvendezhet a csini, bőrből készült magassarkújának. És ha vesz belőle 4 különbözőt, amit egy év alatt úgyis elhord, akkor csak 200 erre menne el. És akkor még kellenek ugyebár a "normális", komoly hatású cipők. Erre kinek van pénze?
Keress viszonylag drágábbat, azzal jobb az esélyed, hogy nem szöszöl. :) Piacon 400-500-ért többnyire már elég jók szoktak lenni.
Pl. amiket magyar terméknek hirdetnek, azok kivétel nélkül szöszölnek. (Vagy csak én voltam ilyen szerencsétlen, hogy pont ilyeneket fogtam ki mindig.)
Az olcsó kínaiak is ugyanez a kategória - bár ott azért volt már 1-2 normális, de nem szabad ebben előre bízni.
Általában a Lidl-ben kapható zoknik jó minőségűek és nem drágák, ott még a legrosszabb is eléri az "elviselhető" szintet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!