A kőszívű ember fiai című könyvből egy kérdést kéne nekem megválaszolni, megválaszolnátok?
Olvasónaplót kellett írni és voltak kérdések, amik közül az egyiket nem sikerült megválaszolnom.Segítenétek?
A kérdés: Milyen történelmi eseményhez kapcsolódik a regény cselekménye? Bizonyítsd egy idézetttel!
Ha elolvastad, akkor tudnod kellene a választ erre az egyszerű kérdésre. Az egész regény ebben a történelmi korban játszódik, köré épül, rengeteg politikai vonatkozás is van benne.
De jó fej leszek, súgok.
1948-49-es szabadságharc. Idézetet meg már csak találsz, ami ide illik. De ahhoz kell a könyv.
Most beszólsz annak, aki segít? Vagy lemaradtam valamiről?
Mindent elolvastam egyébként. :) szerettem olvasni. Órák közti szünetekben is olvastam sokszor, nem votlam kíváncsi a többiek h...lyeségeire, inkább könyvet bújtam.
"Olvasónaplót kellett írni és voltak kérdések, amik közül az egyiket nem sikerült megválaszolnom.Segítenétek?"
Tanulj meg olvasni, értelmezni, írni!
Ha tudtad, milyen történelmi eseményhez kapcsolódik, akkor hogy a bánatba nem találsz hozzá idézetet?! És még én vagyok a városi hülye?
Buta vagy, mint a tök. Aztán még te pofázol a felnőtteknek, akik segíteni akarnak?! Neked nem segítség, szájbavágás hiányzik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!