Angol háziban támadt problémám. Hogy kellene megoldanom?
Sajnos nem igazán értem, helyesebben a szavaknak tudom a jelentését, de valahogy nem tudom eldönteni melyiket is karikázzam(ezekben a karikázósakban soha nem voltam jó).
Circle the correct words.
1.As / As soon as I was getting ready, the phone rang.
2.Colin has just / lately returned from his trip to Asia.
3.Fortunately, my cousin hasn’t had any accidents since / for he bought his car.
4.He was cooking dinner when /while the lights went out.
5.They bought this house two months ago / before.
6.I have always / never taken part in a song competition.
7.Have you ever gone / been abroad?
8.Mary hasn’t made any plans for her summer holiday yet / before.
9.How many times have you visited Europe so far / ever?
10.Fay hasn’t been cycling since / for two months.
Előre is köszönöm mindenkinek!
1.As
2.just (ebben nem vagyok teljesen biztos),de én ezt írnám
3.since
4.when
5.ago
6.never
7.been
8.yet
9.so far
10.for
Én ezeket írnám :)
Ha nem néztem el semmit, az egyes válasza abszolút jó.
(okoskodás: ne teremtsd, hogy nem vagy jó a karikázósakban, mert úgy maradsz, és tényleg nem leszel jó:)))
Nem a szavak jelentését kell (csak) tudnod, hanem a mondatokét, úgy könnyebb, mert a mondatokban vannak apró puskák. :)
pl.
as/while + folyamatos múlt, when/ago egyszerű múlt
since - időpont, for - időtartam (ezt biztos tudtad:) -- ha lefordítod a mondatot, adja magát, melyiket használod: két hónapja nem bicajozott (időtartam); nem volt balesete azóta, hogy (időpont)
have you ever been - tipikus "voltál-e valaha" kérdés, ahogy a "he/she has just + harmadik alak" is tipikus present perfectes példamondat.
Good luck to you!
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!