Géprajz problémám, egy kúppal?
Tegnap már kiírtam, de a megoldás helyett mégtöbb probléma jött elő...
Szóval van egy csonka kúpom a felső (kisebb) kör átmérője 22 mm. a kúp hossza (nem tudom eldönteni, hogy a magassága v a palást hossza akar lenni) 60 mm, kúpossága 1:10. az egész cucc 100 mm. a cucc végén van egy 42+-0,1 mm átmérőjű gömb (beleértve a 100-ba) és a gömb és a kúp között egy talán 5-10 mm magasságú henger.
és akárhogy számolok, nem tudom úgy megoldani, hogy hasonlítson a rajzom arra ahogy a tanár leírta.
kb így néz ki a test, csak kicsit szimmetrikusabb: [link]
nem értem miért lett áthelyezve, mert ez inkább alkalmazott tudománynak számít, mintsem házifeladatnak. ezt a moderátor, aki áthelyezte, leírhatná, hogy miért.
amúgy elfelejtettem, hogy annak a köztes kis hengernek is 22 mm az átmérője.
Végy egy A4 rajzlapot és szerkeszd ki szépen. Láthatatlanban senki nem fog tudni mondani senkit. Esetleg rajzold meg valamilyen programban is. Amúgy az is lehet, hogy az eredeti rajz aránytalan, nem feltétlen kell "ugyanúgy" kinéznie a szerkesztett rajznak.
A műszaki rajz alapelve a méret-és alakhű ábrázolás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!