Ennek a feladatnak mi a megoldása, és az hogy jön ki?

Figyelt kérdés
Egy farmon eredetileg 5000 db tyúkot tartottak, az Uniós szabályozás szerint a tyúkokat nagyobb ketrecbe kell tartani. A régi ketrecek 25cm x 18cm méretűek voltak, míg az új ketrecek 25cm x 30cm méretűek. Hány százalékkal jut több hely most a tyúkoknak, és hány darab tyúkot tudnak tartani így a farmon azonos épületméret mellett?

2015. márc. 26. 19:34
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Illetve a ruhás feladatnál egyszerűbb, ha odaképzelünk egy alapot. Pl 100 ft-ot, ami a 100% lesz. Ezt növelték 20%-kal, ami 120%, vagyis 120 Ft, aztán ezt csökkentették 20%-kal, vagyis 120 20%-ával, ami 24, tehát 120-24=96. Új ár 96%, ez 4%-os csökkenés.
2015. márc. 26. 21:19
 12/13 anonim ***** válasza:

Elnézést kérek, a 750 450 arányt valóban tévesen, a számokat felcserélve írtam.

És, az első kérdésnél, hogy hány %-kal jut több hely, az 1. válasz írója gondolkodott és számolt helyesen: 66,666… %-kal.

A 40% akkor lenne helyes, ha az lett volna a kérdés, hogy „Hány %-kal volt kevesebb helyük a tyúkoknak a kisebb ketrecben?” Tisztelt kérdező, eszerint gondolkodtál; ezt igazoltad. De nem ez volt a kérdés.

Az én 50%-om, elnézést kérek, de sehogy sem jó.

Akkor, a tényleges kérdésekre, a helyes válaszok: ≈66,67%, 3000, illetve 96%, -4%.

A linkelt feladathelyet is beleértve, legalább egy eredményt mindenki tévesztett a megoldásban; de mindenkinek van jó válasza is.

Jó éjszakát kívánok!

2015. márc. 26. 21:51
 13/13 A kérdező kommentje:

12. válasz írója!

Most már értem, és akkor ezek szerint az általam belinkelt oldalon is hibás az egyik megoldás. Ezért nem értettem én, mert azt feltételeztem, hogy az a jó, és ez megzavart. Sőt először én is úgy számoltam, mint az első válasz írója, csak aztán az a 40%-os eredmény elbizonytalanított. Nem kellett volna.

Jó éjszakát!

2015. márc. 26. 22:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!