Szerintetek hasznos memoritereket tanulni? Érveljetek! Mire jó ez egyáltalán?
Hmmm... Jó kérdés!
Én érettségi óta semmire nem használtam, vagyis de, néha eszembe jut, és elkezdtem mondani, hogy "Férfiúról szólj nékem, Múzsa, ki sokfele bolygott
s hosszan hányódott, földúlván szentfalu Tróját..." vagy "Látjátuk feleim szümtükhel,
mik vogymuk: isá, por ës homou
vogymuk. Mënyi milosztben
terömtevé elevé miü isëmüköt
Ádámot, ës aduttå valá neki
påråadicsumot házoá..." de ezen kívül szerintem semmi.
Vagy néha ha olyan a szitu "...nem tudom, érzem, de szerteszakít ez a kín."
Bizonyos dolgokat érdemes megtanulni kívülről
Gyakorlásnak - főleg Arany Jánostól
Először is kisiskolásoknak, azért kell, hogy fejlesszék a memóriájukat, ha akkor nem csinálsz sok ilyesmit (nem csak verstanulás, egy memória kártya is ilyen) később is lehetnek nehézségeid ilyenekkel.És persze ezt később is érdemes tréningezni.
Másodszor, érettségin jól jön, ha pl szóbelin fejből bedobsz pár idézetet, hanyatvágják magukat a tanárok :D
Harmadszorra: alapműveltség.például azért egy Himnuszt, Szózatot enyhén szólva illik kívülről tudni. (Nem csak az első versszakokat)
Ez az én véleményem. Mondjuk nekem soha nem volt problémám a memoriterekkel, nincs negatív élményem, így biztos könnyebben mondom, hogy igenis érdemes tanulni, legalábbis nekem ebből még csak előnyöm származott. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!