Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Érveljetek a csöves és tranyós...

Érveljetek a csöves és tranyós erősítők mellett?

Figyelt kérdés
A közeljövőben tervezek venni egy gitárerősítőt. 2 "versenyző" van: Orange CR120 vs. Laney GH100L. AZ Orange-nak a hangja tetszik jobban, de a Laney pedig 1 csatornás, semmi felesleges cucc nincs benne. De most ne a 2 erősítő mellett/ellen érveljetek, hanem csöves vs. tranyós.:)

2015. jan. 29. 17:11
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:

Cső: jól szól

Tranyó: olcsó

Más nem nagyon van.

2015. jan. 29. 17:16
 2/31 A kérdező kommentje:
De ilyenekre gondoltam, hogy milyen drága fenntartani, milyen sűrűn kell cserélni a csöveket... megmondom őszintén, ezekkel nem annyira vagyok tisztában.
2015. jan. 29. 17:33
 3/31 A kérdező kommentje:
Mellesleg itt jelenleg a 2 amp közül egyikkel sincs gond a hangzással.
2015. jan. 29. 17:34
 4/31 anonim ***** válasza:
53%

Hát az, hogy nincs baj a hangzással igen sok mindenre ráhúzható, de hogy az tranyós valami köszönőviszonyban sincs a GH-val az egészen biztos.

Csöves erősítők karbantartásáról rengeteg anyagot találsz a neten.

2015. jan. 29. 17:51
 5/31 A kérdező kommentje:
Igen, mert más stílus a kettő. Az Orange-nek az az igazi jó vintage sound-ja van, míg a Laney kicsit vadabb. Teljesen más a kettő. De a CR120 igenis egy k* rva jó amp, nem csak a tranyósokon belül, hanem általánosságban is. https://www.youtube.com/watch?v=iSnISznCKSM
2015. jan. 29. 18:27
 6/31 A kérdező kommentje:
Mellesleg úgy tudom hogy nem feltétlen jobb a csöves erősítő. Ízlés kérdése. Te most ne ezen vitázzunk, mert jelenleg nem ez a fontos.
2015. jan. 29. 18:35
 7/31 A kérdező kommentje:
Michael Angelo Batio-ról nem is beszélve...
2015. jan. 29. 21:48
 8/31 anonim ***** válasza:
100%

"Ezt az ízlés kérdése dolgot azok mondogatják, akiknek nincs pénze csöves fejre, amúgy hatalmas baromság. :D"

Ez marhaság. Több csöves erősítőm van,mint ahány félvezetős van és volt életemben...

A csövesek nem jók minden stílusra...meg minden helyre...

Mondom ezt úgy,hogy többet költöttem hangtechnikára,mint te házra..

2015. jan. 29. 23:24
 9/31 anonim ***** válasza:
100%
Bizony. Vannak, akik éppenhogy nem kedvelik a csövest, például akik a villámgyors felfutású hangokat szeretik.
2015. jan. 30. 02:32
 10/31 anonim ***** válasza:
0%

Nézd ha neked ugyanolyan jó egy gagyi tranyós, akkor vedd azt.

Olcsóbb és sokkal kevesebb macera van vele.

De ezt már leírtam az első kommentemben.

Nem is értem mit vergődsz már itt napok óta.

Dimebaggal jönni...

Hallottad te már azokat a Dimebag lemezeket, amin tranyós szól vs amin csöves? :D

Nincs több kérdésem...

2015. jan. 30. 07:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!