Szeretnék venni egy kb 100-102 cm-es 3D tv-t és nem tudom, hogy Samsungot vagy LG-t vegyek? Érveljetek, hogy miért Samsung miért LG
Inkább LG!!!
Leírok néhány dolgot, hogy miért inkább LG mint Samsung.
Én nem vagyok műszerész viszont a bátyámnak saját szervize van egy közepes méretű városban dél Magyarországon.
Néha megszoktam a szervizben munka közben látogatni a bátyámat és szóba jönnek az általad is feltett kérdés is.
Nos nemrég mutatott egy olyan Samsung LED tévét amiben a gyártási költség csökkentése miatt egy a tápegységben melegedő alkatrészről egyszerűen lehagyták a hűtőbordát és a tévé emiatt a fillérekbe kerülő elengedhetetlen alkatrész miatt ment tönkre. A Samsung általában magának gyárt panelokat viszont ezzel az a baj, hogy úgy "sumákol" az alkatrészekkel ahogy akar - senki nem lássa mi kerül bele a tévébe. Például az LG viszont (lényegében egy összerakó üzem) legtöbbször mással gyártatja a paneljait amiket esetleg más tévé gyártók is átvesznek ezért a panelgyártónak az az érdeke, hogy a panelokon minden rendben legyen. A samsung tévék legalább 95%-a kínai kijelzővel készül.
A Samsung a jelenlegi világelső helyét nem a mostanában gyártott tévéi miatt szerezte meg hanem az elmúlt legalább 20 év igazán jó minőségű termékei miatt. A Samsung is ott spórol ahol tud és sokan még mindig azt hiszik, hogy amire a samsung márkanév rá van írva az még mindig olyan jó minőségű mint régebben volt pedig ez már nem így van.
Egyébként ha csak divatból szeretnél tévét venni és a régit lecserélni - inkább ne tedd! A mostani laposokkal sok a baj a 25-30%-uk 3 2-3 éven belül elromlik és ha a jótállás már nem érvényes egy javításra az ember gatyája is rámegy. Ezek a laposok már nem olyan minőségűek mint a régebbi CRT tévék voltak ezeket csak darabszámra gyártják minőségre már nem. A bátyámnak egy 15 éves thomson tévéje van de nem adná az összes laposért sem. A régebbieket egyszerűbb és jóval olcsóbb javítani és minőségileg is jobbak.
""saját szememmel látnom kell a különbséget , hogy melyik a szebb és jobb""
Előző vagyok.
Én inkább a minőséget nézem a képminőség sok mindentől
függ
Képminőség alapján vehetnék egy SENCOR márkanevű full HD-és tévét 100 hz-eset annak is szép képe van és olcsóbb is mint a "menő" márkák. Viszont ha ingyen adnák sem kellene!
Ha a Samsung és az LG között szeretnél választani akkor inkább az LG-t válasszad.
A samsungra sok a panasz mostanában. Ezek a készülékek már nem azok a minőségi dolgok mint azt megszoktuk a samsungtól 5-10 évvel ezelőtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!