Miért nem tudok memoritereket, verseket megjegyezni?
amiket leírtál teljes mértékben illik rám is.
Nekem Asperger-szindrómám van, amit 2 éve állapítottak meg nálam. 21 vagyok. ez nem jelenti, h őrült vok, sőt a legtöbbször átlagon felüli intelligenciával jár (nálam is..)
mennyire megy nehezen hallás után visszaadni egy szöveget?
ha olvasol vmit össze tudod foglalni röviden?
nem tudok többet rólad, szóval nem 100%, de ezek eléggé jellemző dolgok Asperger-szindrómára.
Ez a hallás utáni szövegvisszaadás aktuális kérdés, mivel különangolon magnózásnál (persze, tudom, mégiscsak egy idegennyelv) nehezen megy, persze megérteni megértem. Általánosságban elmondható rólam, hogy nem tudok rizsázni, ha egy adott dologról kell beszélnem, pl. filmek, könyvek, de az érettségi szóbelitől is előre félek.
Az Asperger-szindróma után többször utánanéztem, csak aztán egyszer le lettem oltva, hogy manapság mindenki aspergeresnek hiszi magát. De több tünete illik rám, érzelmileg "egy autista szintjén állok" a volt barátnőm szerint. :)
Érdemes kivizsgáltatnom? Hol tehetem ezt meg?
igen, nekem is óriási erőfeszítésembe került a nyelvvizsgáknál a hallásértés.. de egyszer próbáld meg egy tökmindegy milyen magyar szöveggel is. vicces lesz.
nem tudsz rizsázni?
rizsázás...hát ja, az szörnyű. ez teljesen jellemző az Aspergerre.
Mindenki annak hiszi magát? Hát én Mo-n még nem találkoztam más diagnosztizált Aspergeressel...te igen?
nálam úgy volt, h egyéb mentális zavarom is volt, és egy pszichológushoz elvitt Anyukám és úgy.
hát jó neked, h legalább valameddig elviselt a barátnőd, engem egy hétnél tovább senki
Ha van még kérdésed privátot nyomj nyugodtan
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!