Fizika szak vagy a Jogász szak könyebb, miért érveljetek?
Figyelt kérdés
egyetem2012. dec. 28. 10:19
1/5 anonim válasza:
Hát ööö, elég nehéz kérdés. Mert ezeket nem nagyon lehet összehasonlitani. Ugye a jogon csak meg kell tanulni a dolgokat (nem mondom hogy könnyű, de ahhoz csak idő kell, sok idő), mig a fizikát érteni is kell ahhoz hogy jól menjen, emelett meg attól függ hogy reálos vagy humán beállitottságú vagy. Ez hasonló kérdés mint a tegnapi "orvos legyek vagy buszsofőr".
De amúgy hogy válaszoljak is szerintem a jogász szak a könnyebb
2/5 anonim válasza:
Nem tudom. De ha szabad egy tanácsot adnom: ne ez legyen a választás alapja. Ha nem érdekel valami, és úgy kell tanulmányoznod, a legkönnyebb is elviselhetetlenül nehézzé válik. Mi vonz inkább? Mivel szeretnél foglalkozni? Melyik az a terület, ami a "kötelezőn" felül érdekel majd, aminek utánajársz, gondolkozol rajta?
3/5 anonim válasza:
Ez abszolút egyén függő. Egy fizikusnak a jog nehezebb, egy jogásznak meg a fizika. Ahogy fent írták, a joghoz irgalmatlan sokat kell memorizálni, a fizikához viszont nagyon magas szintű matek kell. Mérnökként az a véleményem, hogy a fizikai kevesebb ember könnyű mint a jog.
4/5 anonim válasza:
huh a vége helyesen "a fizika kevesebb embernek könnyű mint a jog."
5/5 anonim válasza:
A jog senkinek sem könnyű. Aki nem érti a jogot, csak bebiflázza, sosem lesz jogász. Viszont ahhoz, hogy értsd, meg kell tanulni (gyakran szó szerint, gyakran jogszabályszöveget, emellett magyarázatot). Fizikát nem tanultam az egyetemen, de fizikatanáraimat visszaemlékezve nem tartottam különleges képességű embereknek. Érdemi választ olyanok tudnának adni, akik egy személyben jogászok és fizikusok is, annak pedig sok értelme nincsen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!