Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Milyen egyetemi szak foglalkoz...

Milyen egyetemi szak foglalkozik ilyesmikkel?

Figyelt kérdés

Csak olyanok válaszát várom, akik konkrétan ismerik az adott szakot, nem szeretnék tippeléseket!

Városok élhetőbbé, környezetbaráttá tétele. Például milyen fa kell és hova, hogy nyáron árnyékoljon; mit lehet tenni a nyári melegebb mikroklíma ellen; hogyan csökkenthető a fényszennyezés, mikor világítás (közvil. ill. ugye műemlékek) kell.

Vagy "kreatív" ötletek a környezetvédelem érdekében. Például amik otthonokban ill. üzletekben, irodaházakban megvalósíthatók. Számításokat is szívesen végeznék, árban ill. ökológiai lábnyom csökkentésében ez mennyit számít.

2012. dec. 26. 12:44
 1/5 anonim ***** válasza:
tájépítész mérnök
2012. dec. 26. 13:11
 2/5 A kérdező kommentje:

Ez a végzettséged vagy ismerősödnek? Mert tényleg tapasztalt ember segítségét várom.

Ha pedig benne vagy a dologban, tudsz más gyakorlati információt is mondani a szakról?

2012. dec. 26. 13:53
 3/5 anonim ***** válasza:
Rokonom végezte el ezt a szakot, a Corvinuson. nagyon szép és érdekes szakma, sokat kell tanulni és nem árt ha jól rajzolsz és a matekot is érted. Viszont Ő még nem tudott benne elhelyezkedni, és ahogy tudom, az évfolyama jelentős százaléka se. Viszont a kritériumaidnak ez a szak felel meg leginkább.
2012. dec. 26. 15:21
 4/5 anonim ***** válasza:

Az unokatestvérem is tájépítész mérnöknek tanult a Corvinuson, a XI. kerületben. Teljesen az amit írtál.

Két megjegyzésem lenne.

Az ökológiai lábnyom alapvetően azért ugyanazokkal a hibákkal rendelkezik, mint a GDP. Amikor egy mérőszámba akarjuk sűríteni a kívánnivalót, akkor szükségszerűen torzít és elveszik a lényeg. Az unokatesóm számára élete egyetlen éles lehetősége volt a szakmában elhelyezkedni és ezen csúszott meg a felvételin. Erről mondott mindenfélét, majd a biológus végzettségű osztályvezető kioktatta arról, hogy mennyire elhibázott a gondolkodása (megjegyzem: ugyanezt az ökolábnyommal kapcsolatos szemléletet a tankönyveiben is olvastam, szerettem olvasgatni).

Ezzel áttértem a második megjegyzésemre. Iszonyú kemény egyetemi évei voltak, végig nálam lakott, teljesen kitöltötte a tanulás az egyetemi éveit. Összesen 1 helyre tudott úgy jelentkezni, ahol a szakmájában lehetett volna munkája. Szakmai munkát nem kaphat, mert nincsenek üresedések vagy ha keletkezik, leosztják az ismerősök között (vagyis ismerkedj jól össze a befolyásos oktatókkal - az unokatesómnak is ezt kellett volna tennie tanulás helyett).

Szakmai munka helyett nagyjából 400 álláspályázat beadása után, 2,5 hónap alatt tudott elhelyezkedni. Egy nyelviskola ügyintézője lett. Amit nem nézek le, feltétel volt a felsőfokú végzettség, de oda egy egyszerűbben is megszerezhető diploma is elég lett volna.

Ha jól tudom egyetlen ember tudott elhelyezkedni a szakmában úgy, hogy az országban maradt. Akinek volt sütnivalója, elment külföldre és mai napig is ott dolgoznak. Szakmabeli álláshelyen, jó pénzért.

2012. dec. 27. 02:22
 5/5 A kérdező kommentje:

Ezek után nem tudom, hogyan lehet kiszúrni a neked kellő szakot...

Eszembe nem jutott az agrár területet nézni és ott ezt a szakot, közben ebben van benne, ami érdekelne.

Az engem nem zavarna, ha rengeteg kell tanulni. Hogy nem lehet elhelyezkedni, az már inkább.

Sajnálatos, hogy itt is ez a helyzet.

Köszönöm a válaszaitokat!

2012. dec. 27. 12:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!