Segitenetek nekem a matekban? :D
Nos, en 7.-es vagyok, es matekbol most olyat tanulunk hogy kisebbet kell nagyobbal osztani pl.: 11:40=0,275. Az eredmenyt tudom, de hogy hogyan kell kiszamolni azt nem. Tudnatok segiteni? Fontos lenne? :/
Pl.azt sem tudom hogy 3:4-nek miert 0,75 lett az eredmenye, es nyilvan azert mert nemtudom kiszamolni. Szoval segitenetek?????????
A pont mindenképp kell, az jelzi az ismétlődést (egyben a végtelenséget), nem véletlen kaptál ilyen példát. Az más kérdés, hogy én még úgy tanultam, ahogy írtam, vagyis
0,571428˙
vagyis csak az ismétlődés előtti utolsó szám után a pont, de a hivatalos az lenne, hogy
0,˙571428˙
tehát, hogy a két pont között ismétlődik. Válassz ki egyet, és írd úgy, gondolom vesztek, vagy már vettetek ilyen példát, és akkor majd rájössz, hogy ti hogyan jelölitek, de valamelyik mindenképp kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!