Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Milyen vastag vaslemezből...

Milyen vastag vaslemezből készült a kocka?

Figyelt kérdés

Milyen vastag vaslemezből(7850 kg/m^3) készült az a 10x10x10 cm-es üreges kocka, amelyik úgy úszik a vízen, hogy egy csúcsa, és a hozzávezető éleknek a fele látszik ki a vízből?

B) Milyen vastag vaslemezből készülhet, ha vízszintes lappal úszik?

2014. júl. 13. 12:37
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Ez nem hf szerviz.

Rakd át a kérdésed abba a kategóriába.

2014. júl. 13. 15:33
 2/11 A kérdező kommentje:

Nem házifeladat, és már régóta iskolaszünet van.

Nem hiszem, hogy bármelyik iskolában ilyen házifeladatot adnának.

De ha te ilyen házifeladatokon nőttél fel, hajrá!

Szerintem nem tudod megoldani. Cáfolj rá!

2014. júl. 13. 16:39
 3/11 anonim ***** válasza:

Ahol most van, ott kérdezheted.

Csak ne tegyél úgy, mintha egy tudományos probléma lenne.

2014. júl. 13. 16:51
 4/11 A kérdező kommentje:

Két teljesen felesleges, off válaszod már volt.

Valami hasznosat nem tudsz írni véletlenül?

2014. júl. 13. 19:43
 5/11 anonim ***** válasza:

Nem felesleges, és nem hallottam, hogy megköszönted volna - akár nekem, akár a moderátornak - hogy a helyére került a kérdésed.

Amúgy igen: hasonló feladatokon nőttem fel. Csak én élveztem.

Ha ki akarod számolni, akkor vegyél egy 10*10*10-es vaskockát, számold ki a tömegét.

Ezután vond ki belőle egy x*x*x-es vaskocka tömegét, add hozzá egy x*x*x-es levegőkocka tömegét. Ez lesz ugye a valós tömeg.

Ezzel tart egyensúlyt a felhajtóerő: ezt pedig úgy számolhatod ki, ha egy 10*10*10-es vízkocka tömegéből kivonod azt a gúlát, ami kilátszik, és hozzáadod ugyanennyi levegő tömegét.

Amint látod, az egyenletekben egyetlen ismeretlened van: az x - és ez kiszámolható. Ez a belső oldalhossz, és ebből már kijön az oldalvastagság.

A B) kérdés nem teljesen érthető... arra gondolok, hogy még éppen képes úszni, nem merül el.

A feladat hasonló, csak még egyszerűbb, mert semmi sem látszik ki.

2014. júl. 13. 20:14
 6/11 A kérdező kommentje:
Köszi! Még a gúla térfogata ill. magassága kellene.
2014. júl. 14. 00:07
 7/11 anonim ***** válasza:

Ez ugye egy egyenes gúla, aminek szabályos háromszög az alapja.

Ennek az oldalhosszát tudod, alapterületét is.

Az alkotó (derékszögű, egyenlő szárú) háromszögek magassága szintén kiszámolható, onnan pedig a többi adatod is.

De ez így elég bonyolult, és a végén lesz egy háromszöged, 3 különböző oldallal, és ennek kell majd a magassága. Ki lehet számolni, de nem egyszerű.

Próbáld meg inkább azt, hogy elkészíted a kis kockát (aminek egy részét levágtad) gyurmából, és megnézed, hogy hány ilyen darabból tudsz összerakni egy egész kockát.

2014. júl. 14. 01:40
 8/11 Walter_Dornberger ***** válasza:

ad 5:

"add hozzá a belső kockában lévő levegő tömegét"

1:nem tömeg hanem súly.

2:ha ennyire szőrszálhasogató vagy, akkor a kilógó gúlával azonos térfogatú pedig vond le, hiszen az a levegőben ható felhajtóerő nagysága!

2014. júl. 14. 04:59
 9/11 anonim ***** válasza:

Levontam, olvasd vissza.

Segíteni is tudsz?

2014. júl. 14. 08:30
 10/11 Walter_Dornberger ***** válasza:
csak lusta vagyok számolni.
2014. júl. 14. 12:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!