Matekról lenne szó. Geometria. Segítség?!
nemsokára a lecke végéhez érünk, közeleg a témazáró, ezért a szünetben megcsináltam a feladatokat amiket eddig vettünk, de egy kettőt nem értek:S
1.)Szerezd meg a háromszöget, a szögekkel együtt(ez edig oké)Kerület számolás
a=4cm,b=3cm,'béta:60°'
a betűzésre vigyázz! ez mit jelent nem mindegy hogy melyik oldalt mivel jelölöm?
ezt én meg tudtam szerkesztetni
K=4+3+3,5=10,5
ez akkor így jó?mert van aki azt mondta h nem lehet megszerkeszteni
2.)ezt egyáltalán nem értem
Számítsd ki a téglatest testátlóját ha élei
a)3cm, 4cm,5cm hosszúak
Számítsd ki a négyzetes hasáb testhálóját, ha alapélei 4cmsek,oldaléle5cm
Egy téglatest egy csomópontban összefutó élei 8cm, 4cm és 2cm hosszúak,Mekkora a köré írt gömb sugara
4.)szimmetrikus háromszög (alap-a)
a=?b=13,5 ma=10,8
13,5anégyzeten-10,8anégyzeten(mert befogót számolok)
65,61--->8,1(négyzetgyök)
ez jó lett?
köszi a segítséget:)
Nem tudom, hányadikos vagy, lehet hogy némely módszert nem ismered.
1.) A c oldalt koszinusztétellel kiszámolhatod, és a 2-t kapod eredményül.
2.) a testátlóhoz készíts jó rajzot és Pitagorasz-tételekkel eljuthatsz hozzá. Beláthatod, hogy a téglatest testátlója gyök(a^2+ˇ^2+c^2).
3.) a jó rajz megint segít
4.) jó a megoldásod
8.os vagyok
pitagóraszt vettük
1. vagyok
Akkor bocs, én már kicsit idősebb vagyok, nagyobb ismeretanyaggal rendelkezem. Mindenesetre remélem, egy-két tanácsot tudsz hasznosítani. :)
2, [link]
kép is van hozzá remélem ez segit
4, szorozd meg 2-vela vég eredményt még meg, mert ezzel az oldal fele jött még csak ki.
"Számítsd ki a négyzetes hasáb testhálóját, ha alapélei 4cmsek,oldaléle5cm " a link ebben is segit jellegébe ugyan az mint a 2.
"Egy téglatest egy csomópontban összefutó élei 8cm, 4cm és 2cm hosszúak,Mekkora a köré írt gömb sugara " ez is ugyan az csak a sugár a testátló fele lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!