10. osztályos matekfeladatok? SÜRGŐS segítség kéne! (Bővebben lent! )
kiderült hogy csütörtökre (holnapután) kell bemennem az iskolába hogy átmehessek az évvégi vizsgán, mivel lábsérülés miatt hetekig nem tudtam menni. Viszont én kb. síkhülye vagyok ezekhez :), különtanárra nincs pénzem,így maradt ez a megoldás..igazából a megoldásokra vagyok kíváncsi, de ha valakinek van türelme az leírhatja hogy jött ki az eredmény.:) minden (nem troll) válaszadónak küldöm a zöld kezecskét! 15/L a feladatok:
1.egyenlet megoldások
a, (x + 3)(x - 5)-2(x - 4) = - 31
b, 9x(a negyediken)-225x(a másodikon)-25=0
c, (gyök alatt 5-x)+3=x
2.egyenletrendszerek:
7x-3y=15
5x+6y=27
3.egy olyan egyenlet felírása aminek gyökei (-2) és 7
4.mi az egyenletek megoldása?
a, (x-3)(3x+5)=0
b, 7x(a másodikon)-3x=0
c, 2x(a másodikon)=32
5.műveletmegoldások
a, √10*√810=
b, (√5-√3)(√5+√3)=
6.szögek felírása radiánban:
270°=
80°=
7.Adott egy 8 cm sugarú kör. Mekkora kerületi szögek tartoznak a 90°-os középponti szöghöz?
Mekkora a hozzá tartozó ívhossz?
Mekkora a hozzá tartozó körcikk területe?
8. a valós számok halmazán értelmezett x |-> -(x-1)²+4 függvénynek minimuma vagy maximuma van? (kell a szélsőérték helye és értéke is!)
Köszönöm a segítségeket előre is!
1 c. 1 és 4
2. x=3 y=2
3. x(a másodikon)-5x-14=0
4 a. 3 és -5/3
b. 0 és 3/7
c. 4 és -4
5 a.√8100
b. 2
6 a. 3/2
8. maximum pontja van (1,4)
Ezeket tudtam. A megoldás menetén nem nagyon van mit magyarázzak, másodfokú deltás képlete, rövidített számítási képletek stb.-t kell használni, de gondolom ezeket nem tudod, hanem meg tudtad volna oldani te is a feladatokat.
7/
Adott egy 8 cm sugarú kör. Mekkora kerületi szögek tartoznak a 90°-os középponti szöghöz?
Mekkora a hozzá tartozó ívhossz?
Mekkora a hozzá tartozó körcikk területe?
A 90°-os középponti szöghöz 45°-os kerületi szögek tartoznak. Mindig a fele.
A teljes középponti szög 360°, 90° ennek a negyede.
Az ívhossza az egész kerület negyede: 1/4 * 2r*pí = ...
A körcikk területe negyede az egész körterületnek: 1/4 * r*r*pí = ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!